Livet suger (i 120)

Ja det får inte vara enkelt, för då skulle man ju alltid må bra och ha precis allt man behöver. Så därför är det svårt. KBAB, min eminenta hyresvärd, har identifierat ett brandskyddsrelaterat problem i alla lägenheterna. Bra att de är uppmärksamma. Mindre bra att de behöver in och göra renoveringsarbeten i tre veckor. TRE VECKOR! De skall riva ner och förstärka väggen mellan vardagsrum och balkong, vilket innebär att allt på balkongen måste plockas bort, inklusive förrådet och 2 tredjedelar av vardagsrummet måste tömmas. Bland annat måste jag riva ner baren…

Så det här är ju inte brilliant och jag har hört av andra grannar att de är förtvivlade och undrar hur det här skall gå till. Jag har i alla fall haft direktkontakt med KBAB som har gjort upp en plan tillsammans med mig, så nu får vi hålla oss till den och hoppas att dagarna går fort som satan. Ingen får vara ensam i min lägenhet, så jag får ta ledigt från jobbet. Det gäller i första hand dagpassen, så kvällen kan jag jobba. Sedan skall jag upp och släppa in byggarna klockan 7 på morgonen. Kul.

Katterna måste vara instängda i sovrummet också, så att de får lugn och ro och inte kan smita ut när dörren är öppen, vilket de säkert kommer att vara när de skall bära in all skit som de behöver till bygget. Gud bevare mig väl, säger jag. Har jag inte fått magsår tidigare så får jag det nu. För att göra saker värre (eller kanske blir det bättre) så skulle de börja den 20, men ringde i torsdag och sade att de kommer redan på måndag. Fyra dagar tidigare, men då är de klara minst fyra dagar tidigare också. Kanske mer om jag har tur.

Ser inte fram emot att bo i kappsäck och katterna kommer inte heller att gilla detta. Jag kommer att se till att de kan röra sig fritt i lägenheten när byggarna inte är här, dvs när de har gått för dagen. Annars kommer vi alla att bli tokiga.

Fy fan.