BiB

Nej, inte Bag-in-Box, även om jag ser ut som en sådan numer (igen). Coronadieten har inte varit den bästa, så allt jag kämpade för senast har gått åt helvete. Bara att börja om och jag blir trött på mig själv. Men så är det.

Nu är vi dock Back in Business och jag har åter börjat jobba som vanligt, även om ingenting är som vanligt längre. Från och med 1 augusti går jag i alla fall tillbaka till mitt schema och så kanske det känns lite normalare. Folk kommer till oss i alla fall och det känns bra. Många har längtat och det har vi också, naturligtvis. Att ha stängt i fyra månader är ingen drömstart på sommarsäsongen direkt och jag tvivlar på att ens julen hjälper upp oss ekonomiskt. Men även där är det bara att ta nya tag 2021.

Katterna har njutit av att jag har varit hemma de flesta dagar och om jag har varit på jobbet har det bara handlat om några få timmar per gång. Så de är nöjda och belåtna. Får se hur det blir efter en helg ensamma för att jag jobbar mer än jag är hemma. Nå, de har sällskap av varandra i alla fall och det känns bra för mig. Malva har blivit modigare och låter till och med Daniel klappa henne. Så jag hoppas på att hon snart sitter i knät (i alla fall till Julafton).

BiB innebär också att jag skall plocka minst 15 helst 20 kilo innan nästa sommar då jag och gänget tänker återvända till London. Det blir också spännande att se hur det går efter Brexit är genomfört per siste december i år. Kommer allt vara dyrare? Blir det mer och fler problem med resandet? Den stora fråga är väl vad Corona har ställt till med och jag hoppas att vi till dess har hämtat oss på de flesta plan.

Vi får se vad som händer…

Semester?

Nej, ingen semester i år. Eller i varje fall inte nu. Med allt som händer i världen och med tanke på att jag knappt jobbar, så anser jag inte att jag behöver någon för tillfället. Den går att spara till senare. Med 6 timmar i veckan på schemat så har jag i princip semester hela tiden. Flera med mig känner samma sak. Så vi avvaktar.

Nu har vi dock fått ett datum för att börja igen och vi öppnar enligt senaste uppgifterna den 20 juli. Det betyder att jag börjar jobba den 13/7 och då får jag semester fram till dess från och med tisdag (Nästan två veckor). Sedan vet vi ju inte om folk kommer för att gå på bio och vi kanske har semester på jobbet i stället. Det märks.

Katterna har ju blivit väldigt bortskämda med att jag är hemma hela tiden, så jag hoppas att det går bra när jag återgår och börjar vara mer och mer borta i stället. Just nu njuter de av sommaren och Malva börjar bli ännu tuffare, så nu kanske jag till och med får chansen att klappa henne ute på golvet och inte bara när hon ligger i sin stol. Duktig liten flicka detta.

Så semesterplanerna är skrotade och vi får se om det blir en liten tur i någon riktning över dagen bara.

Pingst?

Ända sedan annandag pingst blev en vanlig dag, så kommer pingsten utan att man märker det. I år är väl alla bröllop inställda också, kan jag tro. Solen skiner i alla fall och kanske borde man vara ute och inte inne. Mors Dag är det också och jag har sänt en hälsning till min lilla mamma, så nu är risken att jag glömmer av det undanröjd.

Katterna busar och leker, vilket är bra. Malva verkar ha blivit lite tuffare, men törs fortfarande inte sitta stilla när jag kommer för nära och hon går inte till mig för att bli klappad, trots att hon tycker om det. Så jag får nöja mig med att klappa henne när hon ligger still i sin trygga vrå, vilket i och för sig inte är fel. Hon tycker om mig i alla fall, så det är ju det viktigaste. Resten får komma framöver och jag tycker att hon har gjort många framsteg på vägen.

Grannarna ovan fortsätter att föra väsen och på något sätt är det nog något jag får lära mig att ignorera, för det lär inte bli bättre. Har klagat hos KBAB, men de kan säkert inte göra något då det i det här fallet inte är en hund som skäller hela dagarna, utan ungar som dunsar runt fram till två på natten. Jobbigt och tråkigt. Haft 35 fina år här, men nu är det uppenbarligen slut på detta.

På jobbet händer inte mycket ännu, men vi är lovade att få ett datum fastslaget för när vi öppnar igen. Alla skall öppna under juli är det tänkt och det låter ju bra. Har tagit bort min semester, för inte behöver jag någon sådan än på ett tag. Får plocka den bitvis under hösten och vintern i stället och då behöver jag den säkert bättre.

Så är det. Så blir det.

Valborg är inställt

Precis som allt annat just nu är det inget Valborgsfirande idag. Corona har stängt av hela världen och det är lite svårt att tänka sig hur det har kunnat bli så här. Men det är väl inte annat att vänta med alla annan skit som pågår lite här och där och förr eller senare dyker något upp som tar död på oss alla så att jorden får en chans att starta om. Reboot… End of Life.

Jag och katterna har det lugnt i alla fall eftersom jag inte jobbar just nu. 20% närvaro under sommaren och 88% lön. Kunde vara värre eftersom jag i alla fall har ett jobb. Det finns en och annan som blivit utan i kölvattnet av detta också, fast inte hos oss om vi inte räknar att de extraanställda inte får några timmar längre.

Så det är väl bara att acceptera läget och försöka se tiden an. Hade tänkt att komma i form och det har jag ju lyckats med. Rund är en form, sist jag kollade. Blä.

Världen är sjuk

Ja, vem hade trott att 2020 skulle bli som det har blivit? I alla fall hade inte jag trott att jag skulle sitta på jobbet utan att ha något jobb att göra för att hela kedjan har stängt på grund av den nya pest som sprider sig runt vår planet. Så är det i alla fall och jag tillbringar helgen med fyra kamrater och en helt tom biograf. Cool säger ni, för ni kan ju se alla filmer som finns du. Dessvärre går inte det, i alla fall inte just nu. Filmbolagen har dragit i nödbromsen och för en gångs skull får vi inte ha personalvisningar. Så gissa om vi har tråkigt.

Det finns Netflix, visserligen, men de har sänkt kvaliteten en smula, även om det funkar på en liten skärm som min laptop. Så vi tillbringar dagarna med att städa lite, plocka med sådan vi inte gör annars och – naturligtvis – fikar. Så här mycket kaffe brukar inte ens jag dricka per dag och just nu kluckar det i magen. Kunde vara värre förstås, men det finns alltid något att klaga på ;).

Den här dagen har vi ägnat åt on-line-shopping, för varför inte spendera alla pengar som vi säkert behöver när vi går över på permittering från och med 1 april. Ja, det låter som ett skämt, men så är det. Vi får lön efter vårt avtal med 7,5% avdrag och så måste vi vara här 40% av vår ordinarie tid. Det kunde vara värre, men vi är i alla fall inte uppsagda.

Nåja, vi får se vad april har att ge. Jag planerar att promenera bort några kilon och att ägna mig åt sådant som jag sagt att jag skall göra. Städa vinden kanske :). Katterna blir väl glada, kan jag tro, nu när husse är hemma mer än tidigare. Det är tur att jag har dem i alla fall och det gör att dagarna blir lite roligare. Daniel och jag får väl fika, för så mycket mer finns inte att göra när allting är stängt, eller har förkortat öppettiderna så att det knappt hinns med att göra inköp.

Men jag behöver i alla fall inte bunkra drethuspapper, så som så många andra gör. Jag klarar mig på en vanlig ranson.