Något att bita i

Ja, då var det dags (eller det var tidigare idag). Jag har inte varit hos en tandläkare på 18 år, mest pga av att de lade ner min klinik och sedan har ingen kallat mig och jag har inte haft problem. Men förra året började jag känna av något, även om det försvann efter ett tag. Sedan har det kommit och gått och nu när jag var sjuk fick jag ordentligt ont, först på ena sidan, sedan på den andra. Så jag bokade tid och fick till idag. Min arbetskamrat och goda vän Ann rekommenderade mig Wikanders på Drottninggatan och dit gick jag.

Och se… jag hade tydligen hål, antagligen pga att jag gått utan tandläkare så länge. Har inte ens varit till hygienist. Tre hittade hon, men ansåg inte att det var så farligt som jag hade fått henne att tro. Dessutom sade hon att jag hade tänder som man inte såg annat än om patienten är typ 25, så gissa om det värmde. Har alltid haft bra tänder, så det är ju något som är bra. Så det var bara att bita ihop (haha), eller i alla fall gapa stort. Två av dem tog hon hand om och hoppades att det inte skulle behövas en rotfyllning av den ena lite längre fram. Den tredje skall hon ta nästa vecka.

Så nu är jag flera tusen kronor fattigare, men har inte ont längre. Hoppas jag i alla fall. Det var på den sidan med två hål som jag känt ett problem, det sista hålet var en överraskning. Nåja, slå ut kostnaden över 18 år, så blir det inte mycket per år… egentligen. 17 kr/månaden kanske 20 med nästa behandling.

Ett svar på ”Något att bita i

Kommentarer är stängda.