Påsk

Då har vi haft Påsk, eller snarare har. Den är inte över ännu och nästa vecka stundar påsklovet för de som går i skolan. Jag insåg att jag inte hade skrivit något här sedan i februari och det är farligt nära den gräns jag själv satte upp när jag startade bloggen. När jag inte gör ett enda inlägg på en månad eller två, då skall jag lägga ner den. Så jag får väl rycka upp mig och börja bli mer aktiv.

Nu händer det inte så mycket i mitt och katternas liv, men en och annan händelse går säkert att få ner i text. Exempelvis att jag lyckats med konststycket att vara ledig över hela påskhelgen. Det är flera år sedan sist och för en gångs skulle var inte påsken isande kall, utan varm och vårhärlig. Snart spricker björkarna ut och påbörjar sin lilla grönska.

Den här tiden på året var farmors favorittid. Då när grönskan precis har börjat och björkarna har musöron. Sedan, när allting är utslaget och sommaren kommer, då blir grönskan mörkare och mer dov och inte alls lika inspirerande. Jag håller nog med henne om den saken och våren är helt klart en trevlig tid.

Jag är inte så noga med årstider annars och har väl ingen direkt favorit. En gång i tiden var hösten bäst och vintern, för då var det mörkt nog att det inte var några problem att kolla på stjärnorna. Nu var det evigheter sedan och jag känner att mina projekt och hobbys faller i glömska. Kanske är jag på väg att bli gammal.

Vi får väl se. Många projekt finns och kanske borde jag damma av kameran lite och se till att få den servad så att sensorn är ren. Sedan vet ingen vad som händer…