Esther

När Lilly lämnade mig började jag en smula att titta på eventuella nya familjemedlemmar hos Hemlösa Tassar. Den första katten jag förälskade mig i var Esther, en skönhet på mellan fyra och fem år. Vit och svart och med ett näpet litet ansikte. Men jag hade Nemi fortfarande och ville inte ersätta Lilly med hänsyn till henne, utan räknade med många år för henne och mig i stället. Så blev det ju inte, utan bara två månader senare lämnade Nemi in också och jag blev helt ensam.

Så jag kikade lite på Esther och på en annan katt som hette Malva. Det gick så långt att min kollega, Frida, tyckte att jag skulle bli Esthers människa. Men när jag närmade mig ett beslut, då var Esther redan tingad och fick en annan människa i stället. Så jag fokuserade på Malva och som ni vet blev det hon som flyttade in hos mig. Alldeles vettskrämd var hon och jag såg henne knappt de första dagarna. En kattkompis var också bokad och Uma flyttade in. Hon är ju svart och vit, till skillnad från Esther som är vit och svart. Uma är ju också yngre och har bara ett drygt år på nacken.

Strax efter att Uma flyttade in, då fanns Esther igen då det inte hade fungerat av någon anledning på den plats dit hon flyttade. Om det var andra katter eller en hund eller barn vet jag inte, men något var det och Esther fick komma tillbaka till Hemlösa Tassar. Så jag funderade lite igen, men tre katter är kanske lite väl många och Esther försvann igen. I alla fall fanns hon inte på hemsidan. Så tiden gick och Malva blev modigare och modigare och Uma busigare och busigare (men tillgiven). Idag kan jag klappa Malva något som inte alls gick de första månaderna.

Häromdagen dök Esther upp i mitt flöde på FB igen och jag kände hur jag så gärna ville ha henne. Hon var lika söt som sist, vilket beror på att det var samma bild, men det fanns även nya bilder som visade hennes skönhet. Hon är blyg, precis som Malva, men går att klappa om man är försiktig. Från början hade jag en katt, Malin och sedan flyttade Lilly in och två år senare kom Nemi. Så tre katter har funnit samtidigt i mitt liv tidigare. Så jag gör något som jag kanske inte borde, men då Esther har varit mitt första val hela tiden, så kan jag inte låta henne hamna någon annanstans igen. Hon kanske inte trivs där heller. Jag tar Fridas råd från i höstas och väljer att bli Esthers männsika.