Renovering

Det har inte blivit mycket skrivit den senaste tiden, men det beror inte på att jag haft ont om material att skriva om – det är bara det att allting varit lite av en hemlighet. Jag och min väninna Zarina har hjälpt vår gode vän Daniel att få en ny lägenhet. Nej, han har inte flyttat, men den lägenhet han bor i ser inte längre ut som en färgblinds bostad. Inget ont om färgblinda, jag har en arbetskamrat som är det, men de som valde färgerna i hans lägenhet och sedan flyttade ut (säkert på grund av färgvalen), de ger jag inte mycket för.

Så en pastell-baby-blå strukturtapet var deras val för vardagsrummet. Mörkt sjögräsgröna tapeter för sovrummet och en slags sjuklig persikofärg i hallen. Strukturtapeten är nu övermålad med Nordsjövit färg och rummet blev annorlunda redan efter några drag med rollern. Likaså hallen, som har en svagt, svagt blågrön ton i det vita. Tapeterna vi valde ut till sovrummet är svagt gråmönstrad på vit botten och hela lägenheten har blivit ljus och vacker.

Lite nya möbler här och där, en ny gardinstång (korrigering av samtliga lägenhetens gardinfästen var en nödvändighet då alla satt snett) och helt nya gardiner, inklusive en bra rullgardin till sovrummet, gjorde inte saken sämre. Tavlor med mera på väggarna ger liv åt allting och en ny taklampa till vardagsrummet blev kronan på verket. Se ni som har sett Daniels lägenhet innan kommer inte att känna igen er.

Varför så hemlighetsfullt? Jo, vi ville överraska hans ömma moder med en helt nystädad och renoverad lya när hon kom på besök den här helgen. Så vi har haft en deadline att arbeta efter och det var nog både på gott och ont – men nu är allting klart och IKEA har besökts oftare än jag byter skjorta, liksom JULA, Stuvbutiken och Clas Ohlson.

Det blev en ny paviljong till uteplatsen också och jag och Zarina har betsat alla Daniels utemöbler. Idag var första delen av nyinvigningen, med Kerstin, mor och Lennart och i morgon tar vi resten av gänget. Det sammanfaller, lämpligt nog, med Daniels födelsedag, så vi kan ju passa på att fira lite i allmänhet också. Dessvärre skall det bli regn, sägs det och det är ju synd nu när uteplatsen är så fin.

Lovar att skriva oftare från och med nu.