Hastig höst

Ja, så gick en månad och det som var den varmaste sommaren på länge, gick snabbt över i en kylig höst. Det verkar som om lågtrycket, när det väl orkade ta sig in, bestämde sig för att stanna kvar för gott. Visserligen sägs det att det skall bli lite varmare igen, men jag tvivlar. I och för sig har jag aldrig haft något emot hösten, tvärtom. Om det bara är uppehåll ibland så är det helt okej.

Semestern gick fort och jag orkade ju inte med mer än en resa till Strängnäs, men så är det ibland. Det går att göra saker hemma också – även om vissa av dessa inte blev av heller, som att åka till Värmskog. Så nu får jag och katterna nöja oss med att mysa i höstmörkret, för mörkt blir det redan framåt nio, Har inget emot det heller, men det finns andra som inte tål mörker och som avskyr när det är grått ute.

Själv tycker jag att det är mysigt att krypa upp i soffhörnan med en bok eller något sådant. Nu är ju detta inte riktigt lika enkelt länge, även om jag har en soffa, för den gamla är borta och istället har jag en fåtölj där den stod. Men den har fotpall, så nog går det att mysa till det även där. Faktum är att jag och Lilly gärna sitter där och har det bra, medan Nemi ligger i soffan eller på bordet bredvid. Det har hänt att hon lagt sig på fotpallen också.

Så är det och vi får väl se när solen tittar fram igen.