Åren går

Sitter här med mitt förmiddagskaffe och väntar på att det skall bli dags att gå till jobbet. Faktum är att igår påbörjade jag mitt tionde anställningsår i samma företag. Det är det längsta jag har arbetat för någon arbetsgivare och det får väl anses som positivt. Så igår var det nio år sedan jag fick jobbet, som var extra och tillfälligt, men som snart blev fast. Ofta visste man trots det inte hur mycket timmar det skulle bli och jag skrev upp mig för pass efter pass för att få så bra lön det var möjligt. Då hade jag 73 kr i timmen, så det krävdes en hel del för att få en dräglig utbetalning.

Ni är det bättre och lönen har nästan dubblats, om jag räknar in alla tillägg. Tjänsten är fast och bättre, även om jag jobbar långa pass när det är helg och sommar. Nu är det både och så det blir en del tid som spenderas där, snarare än hemma hos katterna. De är vana visserligen och de är två som kan busa ihop. På jobbet börjar veckan på fredagar av den naturliga anledningen att det är då premiärerna är, i regel. Finns undantag som i veckan som gick när en premiär var på onsdagen. Så den här spelveckan arbetar jag sex dagar, vilket är lite tungt mot slutet. Sisådär 65 timmar blir det allt som allt, men det är ju bra med tanke på att jag har haft semester nästan halva månaden och det får jag ju räkna bort.

Juni var inte heller någon höjdare i timmar och jag började semestern efter midsommar och hade ledig helg innan det, så lönen som kom igår var inget att hurra för. Så är det när man får semesterersättningen i klump och skall spara den för de veckor man faktiskt är ledig. Fick ju inget tillbaka på skatten i år heller vilket är frustrerande. Nå, nästa år har jag rättat till den saken genom att be dem dra lite mer skatt. Det är faktiskt roligare att få en massa pengar mitt i sommaren än att betala exakt rätt varje månad.

Idag skulle det bli oväder, men jag ser inte så mycket av detta ännu. Vi får se vad som händer senare. Regn kan betyda mycket att göra, så det kan ju bli intressant.

Åter till verkligheten

Ja, semestern är slut, men det har den varit i en vecka. Dock hade jag ju en härlig mjukstart och jobbade bara tisdag och onsdag och var ledig resten. Så det är väl först nu som allvaret börjar. Kanske. Solen skiner och det är bra väder, något som brukar betyda att det är lugnt på jobbet. Dessutom är det måndag, så det skall nog gå bra. Katterna har ju blivit extra bortskämda med att jag är hemma och det är ju bra, eftersom jag var borta från dem i tio dagar förut. De var glada när jag kom hem och det var jag också.

Börjar sakta göra upp planer för både det ena och det andra. Tracey och Grant kommer om en månad på besök, så det är lite som skall ordnas innan dess. Vi får hoppas att vädret är bra och att vi kan göra allt som vi planerat. Vore trevlig med en tur i omgivningarna så att de får se hur vackert Värmland är. Skall lämna in bilen igen på verkstaden och fixa det som var bra att veta från besiktningen. Än så länge håller min bilbudget, trots att det är andra besöket på verkstad på kort tid.

Men, det är inte förrän i augusti. Mitten av, närmare bestämt, så det är lite tid kvar innan dess. Sedan hoppas jag att det slutar skramla och kanske försvinner det andra ljudet också om det som glappar slutar vibrera. Jag hoppas det, som sagt. Går bra korta sträckor, men jag har ingen lust att göra en långtur och det är ju vad jag vill göra, speciellt när det kommer besök från London.

Nåja, allting ordnar sig och korven den har två. Så är det med detta och snart är det elvafika. Det är i alla fall något som jag försöker att inte hoppa över. En kopp kaffe på förmiddagen är bränslet för resten av dagen. Jag får väl se hur dagen blir, men jag räknar med att den blir lugn.