Påskeri hurra!

Då har vi kommit fram till påskens glada dagar och för en gångs skull är jag ledig på riktigt. Det är ingen pandemiledighet, så som det varit de båda senaste gångerna, utan jag är verkligen ledig den här helgen. Så, för att fira det skall jag ta det lugnt och njuta av friden. Min gode vän, Daniel, kommer över på lite Janzon senar i eftermiddag och jag tar mig säkert några ägg. Sill finns och jag steker några köttbullar. Det räcker gott och väl för oss och katterna skall väl få lite godis. Själv har jag påskägg att äta och lite påskgodis som jag fått av min snälla chef Therese och av min gulliga arbetskamrat Lovisa. Som den senare sade när jag tackade, har hon varit lite påskhare i år. Nej, sade hennes bror, Påskkärring! Det är syskonkärlek det 🙂

Igår fyllde min busiga lilla Uma tre år och hon fick klappar och pussar och godis, precis som det skall vara. Själv tog hon det med ro och låg mest i soffan bredvid och sov, medan jag lekte med datorn. Jag körde ett par partier Dorfromantik, naturligtvis, men sedan fick jag för mig att jag skulle starta Planet Zoo för första gången på evigheter. Jag har inte köpt de nya DLC:n, men det var rea på den förra, så jag införskaffade den och spelade det enda scenario jag hade kvar i kampanjen. Nu är det ”Timed Scenarios” som gäller och de är inte alls lika roliga. Inte på något sätt, men jag får väl bygga mig ett eget zoo igen och se hur det går. Det är ett tidsfördriv i alla fall.

Solen skiner idag och gjorde även så igår. Däcken är bytta och jag har bokat tid för service på bilen den 29:e. Sedan är jag fit for fight igen, även om bränslepriserna fortfarande är skyhöga. Putin är fortfarande vid makten och skiten i Ukraina pågår med full intensitet. Inget påskgodis i Moskva med andra ord och dessvärre inte i Kiev heller. Men nu är det dags för elvafika och jag skall njuta lite extra av mitt påskkaffe idag. Vem vet hur världen ser ut nästa gång vi minns Jesu korsfästelse… Bättre eller sämre är det ingen som kan säga.