Pissekatter!

Jag har länge känt av en svag doft av något i vardagsrummet. ”Kokta ägg” sade Daniel en gång och det kan jag hålla med om. Har inte lyckats finna källan, trots letande och krypande på alla fyra. Kattpiss har varit min tanke, men i så fall var… Idag stod det klart för mig i alla fall och det är väl inte mycket att säga. Tyckte att mattan verkade fuktig när jag stod på den och plockade undan på vardagsrumsbordet och vid närmare undersökning så visade det sig stämma utmärkt. Någon hade pinkat där.

Jag antar att det är Nemi och jag vet också att om jag inte håller lådan ren och fin, vilket jag hade missat, så kan detta hända och det är ju mitt fel och inte hennes. Katter behöver rent omkring sig, speciellt i kisslådan och alla är inte lika toleranta som Lilly. Vid ytterligare undersökning så visade det sig att mattan hade många rosor på baksidan och antagligen varit använd tidigare. Att jag inte märkt det, trots att jag faktiskt kollat just denna matta först av allt, det är väl som det är.

Nu åkte den i kontainern och jag tror att det är tredje mattan totalt sedan jag och Jimmy tog hand om Malin i början av 2002, kanske fjärde… Sedan jag kastrerade katterna har det faktiskt inte hänt – förrän nu. Nå ja. En ny matta kanske var aktuell i alla fall, men jag tyckte ändå om den som låg där. Det fick bli en billig matta så länge, så får jag lägga mer tid på att finna en ny, perfekt sådan framöver i stället. 300 kr för en matta är överkomligt, speciellt som jag räknade med att den skulle vara i alla fall 4 gånger dyrare. Men jag letar vidare, som sagt.

Klorin, klorin och mer klorin så skall väl doften försvinna ur parketten också och möjligen var detta enda källan till den mystiska odören. Vi får se. Både jag och Daniel får väl ha näsorna på vakt när vi fikar och känna om det finns mer eller om det försvinner. Katterna kan i alla fall inte rå för att jag inte sköter kattlådan bra och det vet jag. Som tur är är det sällan jag missar den biten och från och med nu får jag självfallet vara mer uppmärksam.

Söndag

Ja, så var det söndag och helgen har gått vidare, även om den inte är helt slut. Ny vecka stundar med nya utmaningar och diverse annat. I fredags var jag till mor på elvafika och efter det gjordes det inte många knop får jag väl erkänna. Kan vara bra med en sådan dag också ibland. Katterna tyckte nog också att det var skönt att jag var hemma och satt still, så att de också kunde slappa och slöa utan att vara ensamma hemma.

Lördagen var inte så aktiv den heller, egentligen,  men jag städade lite i köket, skrev klart kaptel 16 på min bok nr 4 och sedan kom Daniel och Zarina på middag. Zarina stod för maten den här gången och det blev någon slags Thai-kyckling. Det var gott och jag undvek att äta för mycket ris och tog bara ett glas vin till maten. Ingen efterrätt. Jo, de andra fick, men jag avstod. Vi botaniserade inte så hårt i baren med innehåll heller och jag drack bara en liten whisky och en whiskey sour.

Idag har Anders och Daniel varit här på kaffe. Det skulle blivit dart, men det blev att vi spelade Londonspelet i stället. Inte fel det heller och Anders såg ut att vara den som skulle förlora, men han återhämtade sig och sedan blev det naturligtvis han som vann. Jag kom på en hedervärd andraplats, men det skiljde inte mycket mellan mig och Daniel. Vi för göra om det framöver helt enkelt.

Resten av denna dag hade jag tänkt att spendera i godan ro med katterna. Kanske försöka skriva lite mer och kanske ta en titt på spelet som Daniel gav mig. Framför allt skall jag gosa med katterna och om det vill sig tar jag nog och avverkar ett avsnitt eller två av CSI New York säsong 8 innan det blir sängdags. Har för mig att det var något mer jag hade planerat, men kan inte minnas det nu. Spelar ingen roll heller, för är det söndag så är det och då behöver man inte ha dåligt samvete för att man inte gör något.

Hörs en annan dag!