Snart börjar julen…

Det är dagen före julafton och eftersom jag lyckats med konststycket att vara ledig har jag tillbragt den enligt traditionen. Enda undantaget är väl att jag firade Fjärde Advent under elvafikat och det är ju för att detta inte alltid infaller den 23 december.

Annars har jag tagit det lugnt och gosat med katterna och förberett kvällen och lite av morgondagen. Huset doftar nu gott av mitt nybakade julbröd och skinkan står i ugnen och skall väl vara klar om ett par timmar. Till detta har fogats ett lass julköttbullar till i morgon, lite kokt potatis och stekt lök till kvällens kaviarlåda som skall avnjutas framför TV:n och filmen ”The Holiday”, min julfilm sedan några år tillbaka.

Det blir också nygriljerad skinka och nybakt bröd och en julöl. Så skall dagen före julafton tillbringas i min värld. Just nu smuttar jag på en Gin och Tonic, perfekt balanserad, med färska citronskivor nedstuckna bland iskuberna.

Har även hunnit plocka undan efter mig, så att köket inte ser ut som ett bombnedslag när jag skall laga julmaten i morgon och det är också dags att ställa in hushållsassistenten i skåpet till nästa gång jag skall baka bröd. Undrar om mormor visste vilken användning jag skulle få av den när hon jag mig den… antagligen gjorde hon det 🙂

Lite musik har jag också hunnit med att göra så här i juletid. Som om det inte räckte med alla melodier jag skrev och gav bort i julklapp till höger och vänster. Ibland kan det vara skönt att skriva något för skrivandets skull också. Vill ni lyssna kan ni hålla tillgodo med nedanstående länk. Något för Jultomten med en liten antydning av Bjäller Klang… 😉

Jultomtens Vaktparad, Opus 195, Marsch

Nej, nu är det dags att hitta på något mer konstruktivt innan dagen tar slut. Får se vad det blir. Jag antar att jag skriver några rader här övriga juldagar också. Titta in och se efter!

Katten också

Mjau nu har det hänt
Det är Fjärde Advent
och husse har sista ljuset tänt

Då får vi inte vara på bordet när han dricker kaffe… då är det ”usch och fy och se upp för ljusen kattskrälle!” Annars är det, ”å så gulliga och fina ni är, puss puss”. Men inte nu när hela bordet ser ut att stå i ljusan låga, då duger vi inte. Nemi ligger under bordet och tjurar och jag får ligga, på nåder, i soffhörnet och glo.

Bara för att demonstrera blåser han lite på dem också så att lågorna fladdrar så att vi ska fatta att vi inte skall vara där och bränna morrhåren. Ja, husse, vi är inte dumma vet du. Katter är intelligenta varelser. Så drick du ditt kaffe och tänd dina ljus, när du är färdig så är det bara du tar fram godiset! Just det. MJAU!!