Semester

Då var semestern 2023 i full gång. Kort semester i år, men så är det. Behövde ju lite ledigt medan det byggdes om i vardagsrummet så jag kände inte att jag kunde ta tre veckor som jag brukar göra. Får se om jag tar lite mer ledigt framåt hösten. Hade ju turen att vara ledig per automatik över midsommar, så själva semestern fick tre dagars nedräkning och det var inte fel alls. Tillbringade dagen hos Daniel tillsammans med Zarina och Claes. Mycket trevligt.

I måndags tog jag Zarina och Daniel med på en liten utflykt till Uppsala. Hade tänkt mig botaniska trädgården, men den var lite av en besvikelse. Alla hus var inte öppna när det var måndag (vilket vi hade kunnat kolla i förväg, men då det ändå är sommar…) och kanske var det för varmt för att till fullo uppskattas. Nå, nu har vi varit där i alla fall och vi fick lite lunch också vilket var trevligt – och gott.

Efteråt gick vi till den intilliggande gamla kyrkogården och hälsade på Gustaf Fröding, då han ligger begravd där av alla ställen. Nu är han långt från ensam och vi hittade även Erik Gustaf Geijer där. Att Dag Hammarskjöld var begravd där visste jag redan. Vi fann även Ingemar Odlander från Rapport av en ren slump, samt Moltas Eriksson. Vi missade Gösta Knutsson, men fann Värmlands Nationsgrav (finns en hel del nationsgravar där), samt några av Daniels släktingar.

Så det fick bli lite fika innan vi åkte hem igen och vi hamnade åter på Güntherska Schweizeriet och åter hade de ingen budapestbakelse. Dåligt. Men skit samma, vi tog det som fanns och drack vårt kaffe innan vi vände kosan åter mot Värmland. En paus i Arboga, precis som på ditvägen hann vi med och att äta är aldrig fel. I Karlstad hade det regnat och ryktet talar även om åska. Det slapp vi och hade en fantastisk dag i solskenet. Vart vi åker nästa gång får vi se med det finns planer på Gränna, Smögen och Strömstad, så vad det blir får ni väl läsa här så småningom.