Et tu Brute

Gud hatar mig,” brukar Daniel säga, speciellt när det är nåt som går honom emot. Hur det är med den saken vet jag inte, eftersom Gud inte direkt ingår i min bekantskapskrets, snarare tvärtom. I mitt fall undrar jag däremot om inte några kosmiska element i det förunderliga universum har ett par små horn i sidan till mig. Dagen har varit full av små, mer eller mindre irriterande saker.

Först och främst är min bil inte min. I alla fall enligt Transportstyrelsen. Gör om gör rätt var deras uppmaning i det brev jag fick med posten idag. Anmälan skall alltid göras på det senaste registreringsbeviset och så har inte skett nu... Nehe? Thommy var lika förvånad han eftersom vi gjorde allt tillsammans, men så kan det bli. Hans hustru hade lite mer koll så hon hade letat fram rätt papper under kvällen så nu är bilen min – igen. Eller i alla fall när posten delats ut till TS – igen.

Det var inte så mycket irritation som ”men jösses då” och dessutom snabbt och enkelt löst. Problemen med mitt nätverk som uppstått sedan nån konstig omstart av servern i lördags är värre. Inte nog med att den har svårt med DNS, den förhindrar att jag kan använda programvara som jag skaffat för att den inte kan kontrollera äktheten med utfärdandeservern för att jag inte är ansluten till Internet. Påstår den. Men surfa kan jag göra och kolla e-posten så om jag inte är ansluten, vad är jag då?

Jag har försökt reda ut skiten, men det går inte framåt. Två timmar till ingen nytta, minst, som jag hade kunnat göra det jag ville göra i stället och problemet kvarstår. Visserligen går det att ta Internetkabeln och köra in direkt i datorn, utan att gå vare sig router, switch eller server. Då har jag DNS och antagligen räcker det för att aktivera programmet. Det å andra sidan kommer inte att påminna mig om detta förrän i morgon skulle jag tro, för idag klickade jag på cancel och sedan dess har inte rutan dykt upp. Laptopen verkar klarat sig bättre för den har haft kontakt med nätet direkt via trådlösa anslutningen, så där har allt verifierat sig.

Grejen är ju att jag redan gjort en verifiering förra månaden utan problem och jag har inte ändrat på något i nätverket sedan dess. Ger mig sjutton på att det är antivirusprogrammet som ligger och stör. Jag ska nog byta till Kaspersky i stället. Det har jag på laptopen och jag har två dagar kvar innan jag behöver köpa fullversionen. Det har funkat väldigt bra så jag skall köpa en licens på torsdag. Nu har jag Norton på servern, musikdatorn och den vanliga (dvs den jag använder nu) och det har funkat hittills. Ändå är det dem jag misstänker för de problem jag fått eftersom det var Norton som tvingade mig att starta om servern och sedan dess har jag haft problem som sagt.

Så någon i den kosmiska väven gillar mig inte idag.

Tog Daniel med mig ut på kvällsshopping i samband med att jag var och skrev på nya papper för bilen. Så nu har jag en trådlös anslutning att använda i reserv om jag får fler problem. Kan ju för all del ta mig tid att installera om servern och Norton och se om det hjälper, men det tar ju sån förbaskad tid. Nej, det får bli om inget annat hjälper. Annars får det vara som det är.

Nu ska jag ta kaffe för det har jag gjort mig förtjänt av. I morgon bitti skall jag gå och se Madagaskar 3 på personalvisningen. Hoppas den är bra. Jenny bjuder på morgonfika.

Vi hörs en annan dag!

Mjau!

Igår fyllde Nemi 7 år och vi skulle haft lite födelsedagskalas. Det blev lite grand, men inte som jag tänkt för gissa vem som fick hoppa in och jobba några timmar på kvällen. Ack ja, katterna bryr sig nog inte om vilken dag det är och har naturligtvis ingen aning om att de fyller år eller har namnsdag eller vad det nu är, men ändå.

Dagen spenderade jag hos mor och Lennart. Den började på Bergvik med att jag köpte en massa plywood att bygga racklådor med. Jag hade räknat ut att jag var tvungen att köpa i alla fall fyra skivor för att det skulle räcka, men det visade sig att det räckte gott och väl med två. Snacka om räknefel. Men nu har jag plywood kvar till mitt nästa projekt också och det finns kvar att bygga andra, mindre lådor av också. Kanske jag ska bygga en liten låda att ha alla mina saker till teleskopet, i stället för att köpa en sådan som jag och Daniel tittade på häromdagen ute på Biltema.

Hos mor skymtade jag också för första gången sedan inflytten där 1983 en huggorm. Vi har aldrig sett så mycket som en snok tidigare, men nu låg det en huggis och solade på stenplattorna på baksidan. Lennart skrämde den när han kom klampande så den ringlade väl iväg i snåret så jag bara såg något som rörde sig svagt där. Mamma, som var på taket och målade träpanelen såg den dock och ”den var såhär lång” sa hon och visade en dryg meter med händerna.

Ja, huggormen [Vipera berus] är i regel omkring 65 cm lång så det är väl som när man fiskar och missar dra upp fisken. Den är alltid 3 gånger större än i verkligheten. Snoken [Natrix natrix] däremot kan bli nära två meter om det vill sig, men är oftast kring en och en halv. Nåja, till mors försvar får jag säga att nästa gång hon måttade med händerna hade ormen krympt en smula och hade antagit mer normala proportioner 🙂 Poängen, dock, är ju att vi aldrig sett någon tidigare på alla år så det är väl värt att notera.

Lennart och jag fick ganska bra ordning på vårt bygga och nu står det två racklådor i garaget som väntar på lock, hjul och diverse fluff som skall till. Lock skall också fixas så det är en massa aluminiumsågnig som skall göras innan vi är redo med detta. Jag måste gå till Clas Ohlson och köpa hörn för vi fick fel sort när vi beställde och sedan behöver jag fyra hjul till och lite elattiraljer. Sedan är det bara att fylla dem med 19″ prylar så långt utrymmet räcker. Plånboken är ju tom nu så det lär ta sin tid innan jag har något att skruva in där, men det kommer väl. Ett sådant bygge är ju något man växer i och har man väl byggt ihop allt så är ju allt arbete gjort. Resten kommer när det kommer. Ska i alla fall investera i en datorlåda med rackmontering och flytta komponenterna från musikdatorn till den. Det är väl steg ett skulle jag tro.

Nå, Nemi fick i alla fall bli omklappad, pussad och gosad med igår kväll när jag kom hem igen efter arbetspasset. Godis fick hon också och Lilly med såklart. Så jag tror kattskrället var belåten i alla fall. Hon sov hos mig i natt och spann så förnöjt att jag antar att det viktigaste inte var uppvaktningen utan att hon har någon som bryr sig om henne :).

Nu ska jag åka och handla – skall få besök i afton så jag behöver väl ha nåt hemma kan jag tro. Får se vad det blir av detta. Vädret ser inte så härligt ut, men det gjorde det inte igår heller och det visade sig ju bli en jättefin dag bara förmiddagen passerat. Daniel skall med och shoppa så det är väl bäst att jag åker och hämtar honom så det händer nåt.

Vi får höras senare!

Vroooom!

Då var det klart. Inget London = Ny Bil.

Kollade med skroten också och det kostar mig inget att lämna in den gamla där så det skall jag fixa på måndag. Då hinner jag städa ur den och flytta saker och ting över till den nya. Kan vara bra med bilatlas, laddare till mobilen och lite extra spolarvätska och sånt. Tänkte försöka låta bli att fylla bagagen helt denna gång.

Så nu när det inte blir nån resa i år får jag väl ägna mig åt att bygga mina racklådor till musikstudion och leka med det på ledig tid. Nåt projekt måste jag ju ha igång annars funkar det inte. Var ut till OBS! idag och kollade på 7 mm plywood, men det var lite bängligt att få med dem så jag ska se hur jag ordnar detta. Finns ju takräcke till den nya fina bilen och dragkrok om jag lånar en kärra.

Allt har sin tid, sägs det, så jag lär väl hinna. Just nu skall jag bara ta det lugn för nu har jag ledigt några dagar igen. Ska bli skönt att stressa ner lite med katterna. Kan ju ta en tur med bilen och se hur den känns på lite längre körning. Vi får väl se.

Hörs…

Ny bil sökes

Ja, det var det. Saaben får skickas till skroten för nu är det inte värt att reparera mera. Jag visste ju att det skulle bli så en dag och att jag fick vara glad ju längre bort den dagen var. Men nu är den här, tydligen och det innebär väl att jag inte kan resa till London i november som jag planerat.

Det är ju inte så roligt precis, men måste jag välja så får det bli en ny bil i stället för en resa. London ligger väl kvar nästa år hoppas jag, om det inte går under vid OS (och då är det kört i vilket fall). Så frågan är vad man kan hitta runt 15000 vilket väl är vad jag max kan lägga på en bil, dvs hela reskassan och lite till.

Först och främst får jag väl be nån som kan nåt om bilar att följa med, så att jag inte blir lurad. Sedan får man hoppas att bilen håller i alla fall några år fram i tiden. Jag behöver ju i alla fall inte använda besiktningstiden i augusti och frågan är om jag kan sälja bilen som reservdelsresurs, eller om det är att åka till skrotupplaget med den direkt. Det kostar väl en slant att skrota den också har jag för mig. Förr fick man ju pengar för det, men nu måste man betala. Hur som helst har den gjort sitt.

Jag får väl ta skattepengarna i december och åka till London för under våren i stället. Daniel och Lars blir väl besvikna, men de får åka med då om de har lust. Våren är ju fin och Daniel och jag skulle ju ta en sväng till Kew då och ta lite mer bilder och Lars får tid på sig att skaffa en bra kamera (Nikon D7000).

Så gick det med det…

Regnet det bara öser ned

Nu är inte detta strikt sant, för det regnar inte just nu, men det har gjort. Sedan vet jag inte heller om ”öser” är rätt för det har bara strilat lite när jag sett. Häromdagen däremot, var det så allting flöt där ute till följd av den massiva regnskur som dröp ner utan förvarning. Dessutom till ackompanjemang av åska, något som jag inte hört av i dag. Än.

Nemi har intagit favoritpositionen och spanar ut över nejden för att se om där finns några busar. Jag brukar tala om för henne hur det ligger till med detta, nämligen att den största busen är den som blickar ut. Hon brukar ge mig en slags förnärmad blick då som antagligen betyder ”jo, men DIG ser jag varje dag…”. Lilly ligger på stolen och försöker se ut som om det regnar – och det är ju inte långt undan att det är sant.

Helgen har gått fort, så som den alltid gör när man är ledig. Visserligen var det nära att jag fick hoppa in och jobba ett par timmar igår, men det löste sig tydligen. Folk som är sjuka, folk som inte kan, folk som inte vill… med andra ord precis som vanligt. Daniel började visst jobba idag han, efter semestern. Tog bara två veckor men de gick väldigt fort tyckte jag nog. Själv tar jag ingen eftersom jag tycker det går bra att jobba ändå och jag har ju, som nu, perioder där jag är ledig många dagar i sträck i vilket fall.

Sparar mig till resan till London i november, om det nu bli jag och Daniel bara eller om min arbetskamrat Lars hänger på. Han har talat om det flera gånger nu, så jag skall avkräva ett definitivt svar snarast så att jag kan boka. Jag vill vara ute i god tid för att få en billig flygning, det vill säga innan de platser som finns till lägre pris tar slut. Kanske är det redan försen, vad vet jag. Åka ska vi i alla fall så då får det väl kosta – men helst inte.

Sommaren har ju inte direkt varit något att hurra för här hemma och normalt brukar jag ta en vecka i London så här års. Det som hindrar mig är OS som snart startar just i London och därför är allting fyra gånger så dyrt och inte ens hälften så roligt. Dessutom räknar jag med att staden är fullpackad av mer idioter än vanligt så det är bäst att stanna hemma. Nu hörde jag av någon, vem var det nu… att Londons hotell dragit sig i rejält med prishöjningarna och att de bara är halvbelagda under OS. Folk bor på annat håll tydligen. Snålheten bedrar alltid Visheten. Så är det.

Under alla omständigheter är det en perfekt dag idag för att inte göra mer än man måste. Så det är vad jag gör. Jag har gjort mina måsten redan före elvakaffet så allt är dammsuget och disken är ren. Igår körde jag tvättmaskinen två gånger så ingen kan säga att jag inte gör nåt med min lediga tid. Har dessutom plockat med uppdateringen av hemsidan, nu när jag vet ungefär hur den ska se ut. Jag skyndar långsamt och hoppas att den är klar innan Jul (i år alltså).

Nej, mätt och belåten och kaffet i handen. Tror det är dags att ägna en timme eller två åt något av alla projekt jag har, haha. Har för många, jag vet, men det är roligt fattar ni väl. Roligt att det alltid finns något som man kan ta sig för och pyssla med och att man aldrig riskerar att bli sittandes med armarna i kors och ha tråkigt. Daniel sa nåt om att skillnaden mellan honom och mig när det gäller sånt är att jag GÖR nåt medan han fastnar i planeringen. Just det, måste försöka spöa Emeli i Wordfeud också (=Mission Impossible). Plingade i mobilen precis, så det är säkert hon som lagt ett svårt ord med en jäkla massa poäng. Suck. Men det är också skoj – för det mesta 🙂

Ses!