Stockholm, London

Ja då är det dags att byta blogg en sväng,så ni som vill läsa om vad som händer i den stora staden L, får kolla resebloggen i stället.

Allt är packat, i princip och nu skall jag göra online-incheckningen.

Vi hörs!

Londonstress och mardrömskatt

Det är snart dags att åka till London. Igen. Jag tyckte att det var så långt bort i tiden, det är ju inte förrän i november. Nu är det november nästa vecka! Mycket att göra också och allt måste vara klart innan jag åker. Så är det bara. Punkt. Hade en inbjudan till födelsedagsfika i Kil på lördagen, men inte hann jag med det mitt i all jäkt. Men nu, när det är söndag, har jag i alla fall tvättat allt, klippt mig (fått hjälp av Daniel också), städat och fått höstfint (fram till jag ska ha julfint… suck), samt fått i ordning min maskeradkostym från tänder till skjorta väst och halskors. Jag kanske lägger ut en guide för andra som vill göra egna kors till liknande tillställningar… ”Börja med att gå till PANDURO! (pukor slår…)

 Slängkappa, tänder och smink.. inga glasögon och annan fluga. Sedan så…

Börje har flyttat. Japp, det ser i alla fall så ut. Han stod väl inte ut med att bo där hans nät ständigt var i fara. Var det inte Lillys svans, så slog det ut nya blommor i hibiskusen och det ska nog fan vara spindel i ett sånt läge. Såg honom igår, men idag hade jag världens största blomma utslagen (har aldrig sett en så stor hibiskusblomma) och av Börje fanns inget spår. Så han har nog lämnat oss.

När man har det stressigt så är det viktigt att man sover ordentligt, så det har jag ju inte heller fått göra. Härom natten exempelvis hade jag svårt att slappna av och Nemi gjorde det inte lättare genom att komma och gå precis som hon ville (och i och för sig brukar). När jag äntligen somnade vaknade jag av ett underligt ljud. Det lät som en att som morrade intensivt. Nemi hörde det också för hon flög upp som skjuten ur en kanon och skulle kolla vad det var som hände. Det visade sig att det var Lilly, men saken var att hon sov. Djupt dessutom. Hon låg på min kontorsstol där hon brukar ligga och hade antagligen en rejäl mardröm. Jag klappade på henne och efter ett par klapp så spratt hon upp, ögon stora som tefat och fräste åt mig (det gör hon aldrig annars).

När hon insåg att aha det var bara pappa, då började hon spinna i stället, men det tog en bra stund, märkte jag, innan hon lade sig ner igen för att försöka somna om. Jag å andra sidan gjorde ett försök nästan direkt. Tydligen lyckades jag somna för jag blev väckt igen, denna gång av ett annat ljud. Ulk ulk ulk ulk ulk… Jaha, en katt som spyr. Vem och var?? Jodå, Nemi, sittande bredvid mig i sängen. Handduk för helvete! Katten sprang sin väg och lämnade ett lååååångt spår på golvet efter sig. Sedan gjorde hon klart någon annanstans (vet ännu inte vart). Så, det var bara att börja torka. Tror ni jag var klarvaken? Kunde lika gärna struntat i att sova den natten.

Nåja, vad är väl en bal på slottet, eller i The Haunted House of Hornchurch… Vi får väl se. Byter till den andra bloggen när det blir dags att ge sig av. Till dess – sov gott!

Raj raj raj

Så hade vi vår månatliga fest. Ska se om vi kan pressa in en sista för året innan det blir ju.. Det var som vanligt Zarina, Claes och Daniel och denna gång gjorde Z sin thailändska kyckling och vi drack två flaskor Cassilero Del Diablo, Chardonay till detta. Gott. Z är fena på att laga mat och det enda man behöver göra för en lyckat fest är att fråga vad man behöver köpa hem. I vissa fall behövs inte ens det, för hon hänger på ut och handlar så blir det rätt från början.

Regnet passade på att vräka ner medan vi hade det mysigt och var inomhus och det var riktigt trevligt. Det här var vår fjärde träff och det är inte ofta som fyra människor klarar av att fixa sina respektive scheman så att det passar. Tur att det gör det, för Claes och Zarina är ju bland de bästa vänner som finns. Daniels schema behöver inte kollas, så honom kan vi alltid räkna med och det är bra det, eftersom alla gillar honom så mycket. Skulle vara Lilly möjligtvis, men bara ibland och om han petar för mycket på henne. Den här gången var det Z som fick en klo. Kanske var det kvällens clou, vem vet…

Blev lite barhäng efter maten, men vi missade kaffet. Ingen som frågade efter det heller så det gjorde kanske inget. Glass blev det i alla fall framåt elva och den tog slut. Mangrant slut.. Så nu återstår väl att sova. Den lediga veckan är slut och det är dags att jobbat sex av sju dagar igen. Helgen som var kändes skön i alla fall och det var fint väder. Nu spelar det ingen roll hur vädret är, man vet ändå inte hur det ser ut utomhus förrän på måndag.

I lördags var jag ute och tog lite bilder på eftermiddagen. Hade varit hos en god vän på kaffe på fredagen och när jag gick hem noterade jag att solen låg bra till mellan halv sex och sex, så jag passade på. Nu är det snart dags att ställa om klockan också, det är nästa helg det… Får se om Anna vill vara ledig så att jag jobbar hennes söndag eller inte. Men därefter är det semester som gäller. Ska bli skönt det också. Natti!

Imse Vimsig Kisse

Jag har fått en ny polare. Han heter Börje och bor i min ena Hibiscus. När solen sken under frukosten här om dagen så insåg jag att där var något jag inte tidigare sett och mycket riktigt. Där var ett spindelnät i blomman och mitt i det satt en liten, liten spindel och väntade på att någon av de förbaskade småflugorna som bor i kattgräset skulle förirra sig in i trådarna och förvandlas till en munsbit.

 Börje sedd med mitt 105 mm trevliga macroobjektiv från Grays of Westminster

Inte för att spindelstackarn har det lätt. Varje gång som jag äter frukost eller när Daniel är på besök för elvakaffe, så kommer Lilly skuttandes och skall visa hur söt och go hon är och kanske kan avlura oss inte ont anade människor en ostbit eller två. Så hon stångar på mig och viftar med svansen och  buffar på blomkrukorna och viftar lite till med svansen så att Börjes nät får en kyss eller två. Han reparerar skadan och lagom till nästa dag så är hon där igen. Man får vara en tålmodig spindel om man skall bo hos oss tydligen.

Så de dagar jag inte har besök och dricker mitt kaffe vid datorn i stället får han vara i fred. Jag måste även så nytt kattgräs, så måhända kommer småflugorna inte att vara så talrika längre och frågan är om han tycker jag är en taskig hyresvärd. Oavsett vilket så har jag låtit honom bo där han är för han stör inte mig. Hade han varit en stor och fet spindel hade jag kastat ut honom, men nu var han ju så liten.

Var ute i Stadsträdgården i söndags också på inrådan av Emeli och där var det vackert så det förslår. Jag trodde inte att det skulle finnas mycket kvar där, men det fanns gott om fina blommor och eftersom det är höst så fanns det även gott om färger i träden och rönnbären visade sig i diverse färgtoner, från vitt till rödaste rött. Det är faktiskt en riktigt trivsam oas som vi har där på gångavstånd och man borde vara där oftare, faktiskt.

I dag jobbar jag för ovanlighetens skull. Skall ta lite extra pass om det finns så att jag har lite att stoppa i hålen som blir av min höstsemester och det är aldrig fel att ha lite extra inför jul. Nu när det är oktober helt plötsligt så kanske det kan finnas nåt pass ledigt för att någon får höstförkylningar eller annat. Så länge det inte är jag själv är det bra ;). Vi får se hur det blir med den saken.