Ytterligare en Covid-Jul/Nyår

Det blev inte bättre 2021 jämfört med 2020. I alla fall är det nog många med mig som tycker så. Visserligen har vi fått vaccin nu och bara idioter och de som verkligen inte kan låter bli att ta det. Vi andra hoppas att det hjälper oss ur eländet. För det finns det självfallet ingen garanti, men jag anser ändå att när chansen finns bör man ta den. En som som trots allt blev bättre är att vi kunde hålla öppet under helgerna. I fjol tvingades vi att stänga och det höll i sig i sex månader. Den här gången behövdes inte det. Däremot behövs ett bevis om vaccination plus legitimation för att få komma in. Ett litet pris att betala, men struligt i insläppen (har jag hört).

Jag hade turen att ha hela julen ledig på schemat och skulle återgått i tjänst i måndags, men huvudvärk och en gnutta feber satte stopp för det. Visserligen var det borta på tisdagen, men för att inte ta några risker fick jag stanna hemma båda dagarna. Nu stundar Nyår och et innebär att vi stänger tidigare i morgon, så att alla kan få fira i lugn och ro. Själv börjar jag senare på Nyårsdagen, så jag kommer inte att missa konserten från Wien, som jag sett samtliga sedan 1979.

Så, ha ett gott slut och ett gott nytt och så vidare. Enligt alla prognoser kommer pandemin att fortsätta ett år till, så vi får väl se hur det påverkar oss alla.