Kräftor och kattkalas

Sommaren går mot sitt slut och snart är allting som vanligt på jobbet igen och faktum är att jag tycker det ska bli skönt. Jag har ingenting emot hösten och till skillnad från de som gärna får höstdepressioner tycker jag nog att hösten är riktigt rolig. En av de roligare sakerna är att nu när sommaren närmar sig slutet så börjar festsäsongen i stället.

Igår exempelvis var det kräftskiva hemma hos Jimmy och Emeli. Loke fick också vara med och jag tror att han i alla fall fick i sig en kräfta med viss hjälp. Emeli hade köpt tre paket så det fanns så att det räckte. Jag hade tagit med öl och nubbe och ett par cider åt henne (hon dricker inte öl). Jag tog med mig Daniel också och vi var där strax efter fem och stannade fram till någon gång kring elva.

Jag passade på att testa hennes nya fisheye-objektiv och det var riktigt roligt. Jag har ju funderat på att skaffa ett sådant själv och nu vet jag lite mer om hur det fungerar. Det kanske inte är det mest användbara objektivet i fotoväskan, men det har onekligen sitt användningsområde. Får se om jag ber att få låna det när jag åker till London nästa gång.

Idag är det kattkalas här hemma för min lilla gosebuse Lilly fyller 10 år. Tiden går fort har jag märkt och att kattskrället blir tio tyder på att det gått ovanligt fort. Så det har varit en dag med godis, ost och ännu mer godis. Nemi har fått sin beskärda del också, även om hon inte äter ost. Hennes mamma skulle också fyllt 10 idag om hon levt vilket jag har för mig att hon inte gör och Nemi själv är ju åtta sedan några veckor tillbaka. Jag hoppas att jag får ha dem kvar ännu många år.

Ute regnar det och det är skönt att sitta inne och mysa. Ytterligare en fin sak med hösten tycker jag. Att krypa upp i soffhörnet eller i läsfåtöljen med en god bok eller att titta på en film eller två och dricka kaffe eller te eller nåt annat som passar. Hösten kanske också är den tid på året då jag har mest inspiration att hålla på med mina många projekt och därför är det inte konstigt om jag tycker det är trivsamt.

Nå, det skulle väl bli vackert väder åtminstone en sväng till innan själva hösten är här om man skall tro väderleksprognoserna i tidningarna. Fast, det vet man ju hur det är med sådant…