Stockholm

Så fick jag några extra dagar ledigt, eller rättare sagt jag behövde inte gå på onsdagsmötet och fick därmed tre dagar i följd som jag inte jobbade. Det passade utmärkt för en liten minisemester till Stockholm. Daniel hade pratat länge på att vi borde åka dit och passa på att hälsa på Kerstin och eftersom hon bor så bra till kan man ju stanna ett par dagar och hitta på något.

Så vi bestämde att vi skulle åka den här veckan. Det bar av på tisdag morgon när jag hade vaknat efter jobbnatten (var väl hemma runt tolv som vanligt) och vi hade bra bilväder. Varmt men inte soligt är inte fel när man skall åka en bit. Vi kom nästan ända till avfarten vid Stäket innan något började låta väldigt inne i bilen. Jag stannade och trodde att nåt gått sönder i motorn, men vi kunde inte hitta något. Det visade sig vara fläkten inne i bilen som inte ville vara med längre. Det gick ju att lösa genom att stänga av den och veva ner rutorna lite i stället. Så vi kunde åka vidare och var väl framme hos Kerstin vid tre-tiden.

Där fick vi kaffe och efter att vi installerat oss (jag har eget rum där) så åkte Daniel och jag ner på stan för att strosa runt lite och kanske ta en öl eller två. Detta gick alldeles utmärkt och vi fick vår öl i Gamla Stan på Källaren Movitz och mat tog vi lite senare på Pickwick där vi käkat tidigare och trivts. Det var inget undantag nu och det var fint väder och vi kunde sitta utomhus.

Dag två spenderade vi på Skansen och tittade på apor och lemurer. Vi såg varg och lo, men inga järvar eller uttrar. Inte heller älgen visade sig, men vi såg ren i stället. Visent fanns det och björnar och naturligtvis gick vi ett varv på akvariet. Vi tog den gamla spårvagnen ut, den som är antik och drivs av entusiaster. Trevlig lite färd om än lite skakig. Transporten från Skansen till Sergels Torg med en modern spårvagn var mjukare, men inte lika häftig. På Skansen regnade det lite, men det gav sig och eftermiddagen var väldigt fin och varm. Så det blev ett varv till i Gamla Stan.

Sista dagen åkte vi vidare direkt efter frukost. Vi tackade Kerstin för att hon stått ut med oss och packade våra väskor. Första stopp var Haga Norra Kyrkogård där vi skulle spana lite efter Strindberg, Nobel och gänget som finns där. Vi hittade de allra flesta tack vare mitt internet och Daniels surfplatta. Fina grejer att ha i fickan det. Vi var nog där ett par timmar och vädret var varmt med regnet var lite hotande hela tiden.

Vi for vidare till resans sista anhalt vilket var Skogskyrkogården. Här ligger Greta Garbo och min egen farmor, så jag tänkte leta upp henne eftersom jag inte varit där någon gång. Det var lite besvärligt med siffrorna så vi hittade fel ställe först, men Daniel är lite stönig och ansåg att något är inte rätt… så vi måste titta igen och då gick det bättre. Så nu har jag hälsa på min gamla farmor för första gången sedan mitten av sjuttiotalet. Jo, vi hittade Greta Garbo också.

Sedan åkte vi hem och då började regnet östa ner och det slutade inte ens när jag parkerade utanför här hemma. Så det var den resan. Trevlig och lagom lång. Vi får göra om den någon gång framöver, men nästa resa som vi planerat är väl den till London i november. Så kan det gå.