Även blind höna

Ja nu är det inga korn jag hittat, men väl ett finstilt ”så här uppgraderar du till Sibelius 7”. Konstigt nog sa inte supporten något om detta utan trodde att det berodde på andra saker. Som tur var kollade jag om det räckte att göra som det stod, när jag väl hittade det, innan jag avinstallerade allt och körde om med version 7.1.2. Det fungerade.

Så allt jag behöver göra nu är att möblera om och köpa en ny dator. Det första är enkelt, det kan jag göra redan idag om så är, men det andra tar några månader innan det blir av kan jag lugnt säga. Jag undrar varför varje ny version av ett utmärkt program alltid måste kräva mer och mer och mer av hårdvaran. Det är inte för att använda programmet som ett mixerprogram jag har skaffat det, eller som ett samplingsbibliotek. Det är för den funktion som programmet ursprungligen gjordes, nämligen för att skapa notskrift och underlätta vid komposition, som jag har skaffat det. Jag behöver inte spela upp det hela på datorn (det låter inte speciellt bra heller 40 gb samlingar till trots) utan det kan jag göra på annat håll, eller genom en export till Cubase.

Någon påstår att man aldrig är helt nöjd för när man är det så hittar man något nytt att klaga på i alla fall.

Under alla omständigheter tror jag att jag hittade en funktion att hindra programmet från att läsa in hela biblioteket vid uppstart utan bara om jag vill använda det. Det sparade lite resurser. Om jag vill lyssna har jag en hel synthesizer att använda, färdig att koppla in via USB/Midi, vilket i princip inte kräver något alls av datorn. Så, det är ingen panik varken att köpa ett externt och häftigt ljudkort eller en ny dator. Jag hinner. Skaffade ett par nya högtalare dock för ett par hundra. De lät lite bättre än de för 99, kanske för att det var Creative och att de kan ljud, eller kanske för att ljudkortet också är från samma tillverkare.

Det enda jag börjar få ont om nu är USB-portar… Mus, tangentbord, liten numpad, nätverkskort (trådlöst), keyboard, midianslutning, Steinbergnyckel… Nå, huvudsaken är väl att det fungerar som det ska – ett tag till.

Vi höres.