Rack ja, jag säger då det

It is done…

Racklådorna är klara och jag har med hjälp av mor och Lennart fått hem dem båda två. Jag känner nog att Lennart gjort det mesta arbetet på dem, antagligen därför de är så fina, men jag har faktiskt skruvat i en och annan skruv, sågat en och annan profil och klämt dit några av alla de miljoner nitar som håller allt på plats. Så därför känner jag en viss stolthet när jag betraktar dem där de trängs i vardagsrummet i väntan på sin ordinarie plats i ”biblioteket”.

Jag frågade Daniel om han kunde tänka sig lite arbetsbyte i det att han kommer och hjälper mig att röja på vinden och få i ordning där (vilket leder till att det blir plats där jag ska ha studion) och att jag kommer till honom och drar/installerar en fast nätverk med server och hela konkarongen. Han sade inte nej i alla fall, så vi får se vilken dag det blir.

Ja, lådorna ja… det ska bli intressant att se hur många år det tar mig att fylla dem med utrustning för alla tusentals kronor som sådant kostar. Det är ju inte det viktigaste i och för sig eftersom sånt kan man skaffa när det passar. Huvudsaken har ju varit att ha något att skruva in allt i och den saken är nu som sagt klar. Det första jag ska ordna är ett nytt datorchassi så att jag kan flytta allt från musikdatorn till den och därmed få den första grejen att skruva fast i den ena lådan.

Steg två är att skaffa en hylla till den andra att ställa videon i eftersom jag hade tänkt att jag kunde använda studion även för videoredigering. Får skaffa mig en stol också, hm. Idel utgifter, men först och främst är det nog bäst att se till att Lennart får betalt för allt material jag beställt och som jag ännu inte erlagt likvid för. Han fick en kasse öl som tack för allt arbete han lagt ner idag i alla fall, för det har han verkligen gjort sig förtjänt av – antagligen borde jag köpt en hel låda nu när jag tänker på det, men det går ju att åtgärda.

I afton hade jag eventuellt planerat se en film jag längtat lite efter, Hotell Marigold, men posteländet lyckades inte leverera den enligt utlovat kriterie så jag får väl vänta till på måndag, eller snarare till nästa gång jag har en ledig kväll. I paketet skulle där även vara Laxfiske i Jemen, en pärla av Lasse Hallström och så en liten trave Disneyfilmer till samlingen. Det är väl det jag kan unna mig denna gång, sedan får jag hålla i plånboken lite.

Just nu slölyssnar jag på en skiva jag gjorde för tio år sedan med hjälp av Sibelius och min gamla Yamaha PSR-540. Det är ett av mina kommande projekt, att re-mastra de båda volymerna jag gjorde och försöka få det att låta lite bättre. Skulle ha Vienna Symphonic Library i en låda eller, som Daniel säger, hitta under julgranen. Inget är omöjligt och jag har faktiskt riktigt bra grejer liggandes (Cubase Studio 5 och Halion Symphonic Orchestra) och Sibelius 7 stöder ju även den VST nuförtiden. Helst skulle jag ha en egen symfoniorkester att ringa när jag behöver dem, haha.

Ska jag ta mig en öl jag också tro… och en korvbit. Antar att Lennart har öppnat en av de han fick tidigare idag, så jag tror att jag avslutar skrivandet och går och ser vad jag har. Fick en påse jag med för en tid sedan av den käre Petter. Det var lite blandade britter och och nån tysk om jag inte minns fel. Jag får gå och kolla 🙂 Ha det bra tills vi hörs igen!