Projektarbete

Idag har jag varit ledig, vilket innebar att klockan ringde som vanligt… Det bästa med att vara ledig brukar vara att man inte behöver ha klockan på ringning, men ibland är det inte fel att komma upp och få saker och ting gjorda – och även få ut mer av den lediga dagen.

Så jag gick upp och åkte till mor, via Clas Ohlson, eller snarare till Lennart för mor var inte hemma. Det var med andra ord dags att fortsätta med studiomöblemanget och se hur långt vi skulle hinna idag. Svängen via Clas O var för att skaffa hörn, vilket är bra att ha på lådor har jag hört.

Det var ett lagomt perfekt väder att bygga i eftersom det var grått och regnade. Visserligen hade det väl varit trevligt om vi kunnat stå ute på gräsmattan i stället för i garaget, men ibland får man inte välja. Hur som helst hade Lennart börjat lite smått att sätta aluminiumlist på kanterna och det var bara att fortsätta. Så efter en stund började saker och ting se riktigt proffsigt ut, trots att jag är med och bygger.

Vi hann med en elvafika också, såklart och när mor äntligen kom hem höll vi som bäst på att nita fast hörnvinklarna för att göra lådorna riktigt stabila och fina. Många nitar gick det åt så det var tur att jag hade köpte en hel påse. Behöver till och med en påse till, fast en annan dimension till övriga detaljer.

Mor och Lennart skulle vidare ut på em för att spela och sjunga någonstans, så när alla nitar var på plats var det dags för mig att åka hemåt igen. Lennart skulle sätta fast racklisten och såga till profilerna till locken, så nästa gång borde vi närma oss att bli färdiga. Sedan skall lådorna fyllas med saker också och det lär ta sin lilla tid att få råd med. Fast när man väl har lådorna är ändå det viktigaste gjort och det känns spännande.

Får skaffa en bänkskiva av något slag också under vilken jag ska skruva fast en skjutbar hylla att ha datorns tangentbord på. Sedan kan jag ju i praktiken börja använda min nya musikarbetsplats, oavsett att jag inte har någon datorlåda eller mixerbord eller externa ljudkort, filter, blablabla och blablabla. Man tager vad man haver, som Kajsa Warg inte sade. Resten får komma senare. Mycket senare troligtvis 🙂

Hm. Egentligen skulle jag installera Sibelius 7 också, det som legat i en hylla sedan det kom ut förra året… Ja, jag vet. men det blir nog bra så småningom.

Tjo!