Kalajs!

Så har det gått en helg igen och den har varit lite annorlunda än vanligt. Jag jobbade som jag ska på fredag och söndag, men på lördag hade jag tagit semester för att ta med mig Daniel på en dagstur till Åkersberga. Dit var vi bjudna på kalas av hans Mor som i dagarna (igår) fyllde år och ville slå på stort och bjuda till fest.

Så efter den långa fredagen fick det bli lite sömn så att jag skulle orka med att köra hela vägen utan att hamna i diket. Vi åkte från stan någon gång efter nio så att vi hann till blomsterbutiken först och vi stannade en stund Arboga för lite elvafika.

Fram kom vi vid halv två och där fick jag träffa i stort sett hela familjen med systrar, moster och morbror, kusiner och en bunt respektive. God mat fick vi och för de som inte körde fanns det vin. Daniel fick ta min ranson också. Solen sken och det var en vacker dag, minst sagt. Daniel tog mig med ut och förevisade området där vi var. Hembygdsföreningen i Åkersberga har tydligen hand om det mesta där, med Kerstin i spetsen. Huset vi var i kallas för Vita Huset, även om det inte var vitt. Det är tydligen ett populärt ställe att hyra för att ha festligheter.

Kerstin verkade vara väldigt nöjd med dagen och framåt eftermiddagen var det dags att bege sig hemåt igen. Vi lämnade Åkersberga på slaget fem och sedan bara det av hemåt utan avbrott och Google påstod att det skulle ta 3,5 timme att åka den sträckan – och det stämde.

Trött och sliten var jag när jag fick komma hem till katterna, så det blev inte så mycket mer gjort utan jag somnade tidigt. Nästa lördag ska vi åter till Åkersberga, men då blir det med tåg så att jag kan sova under tiden ;).

Denna vecka har jag att finjustera det som behövs fixas inför Londonresan och sedan bär det av dit. Vi får se hur det går. Tydligen har jag kastat alla elkablar som jag speciellt fixat och gjort i ordning för resebruk till London samtidigt med den gamla resväskan. De låg väl i nåt fack i den såklart och nu är de borta. Flera års samlande och fixande borta på några sekunder. Typisk. Bara att köpa nytt med andra ord. Hoppas att det jag vill ha finns kvar i butikerna där jag hittat det tidigare, eller att ens butikerna finns kvar. Vi får väl se vad det blir av detta.