Et tu Brute

Gud hatar mig,” brukar Daniel säga, speciellt när det är nåt som går honom emot. Hur det är med den saken vet jag inte, eftersom Gud inte direkt ingår i min bekantskapskrets, snarare tvärtom. I mitt fall undrar jag däremot om inte några kosmiska element i det förunderliga universum har ett par små horn i sidan till mig. Dagen har varit full av små, mer eller mindre irriterande saker.

Först och främst är min bil inte min. I alla fall enligt Transportstyrelsen. Gör om gör rätt var deras uppmaning i det brev jag fick med posten idag. Anmälan skall alltid göras på det senaste registreringsbeviset och så har inte skett nu... Nehe? Thommy var lika förvånad han eftersom vi gjorde allt tillsammans, men så kan det bli. Hans hustru hade lite mer koll så hon hade letat fram rätt papper under kvällen så nu är bilen min – igen. Eller i alla fall när posten delats ut till TS – igen.

Det var inte så mycket irritation som ”men jösses då” och dessutom snabbt och enkelt löst. Problemen med mitt nätverk som uppstått sedan nån konstig omstart av servern i lördags är värre. Inte nog med att den har svårt med DNS, den förhindrar att jag kan använda programvara som jag skaffat för att den inte kan kontrollera äktheten med utfärdandeservern för att jag inte är ansluten till Internet. Påstår den. Men surfa kan jag göra och kolla e-posten så om jag inte är ansluten, vad är jag då?

Jag har försökt reda ut skiten, men det går inte framåt. Två timmar till ingen nytta, minst, som jag hade kunnat göra det jag ville göra i stället och problemet kvarstår. Visserligen går det att ta Internetkabeln och köra in direkt i datorn, utan att gå vare sig router, switch eller server. Då har jag DNS och antagligen räcker det för att aktivera programmet. Det å andra sidan kommer inte att påminna mig om detta förrän i morgon skulle jag tro, för idag klickade jag på cancel och sedan dess har inte rutan dykt upp. Laptopen verkar klarat sig bättre för den har haft kontakt med nätet direkt via trådlösa anslutningen, så där har allt verifierat sig.

Grejen är ju att jag redan gjort en verifiering förra månaden utan problem och jag har inte ändrat på något i nätverket sedan dess. Ger mig sjutton på att det är antivirusprogrammet som ligger och stör. Jag ska nog byta till Kaspersky i stället. Det har jag på laptopen och jag har två dagar kvar innan jag behöver köpa fullversionen. Det har funkat väldigt bra så jag skall köpa en licens på torsdag. Nu har jag Norton på servern, musikdatorn och den vanliga (dvs den jag använder nu) och det har funkat hittills. Ändå är det dem jag misstänker för de problem jag fått eftersom det var Norton som tvingade mig att starta om servern och sedan dess har jag haft problem som sagt.

Så någon i den kosmiska väven gillar mig inte idag.

Tog Daniel med mig ut på kvällsshopping i samband med att jag var och skrev på nya papper för bilen. Så nu har jag en trådlös anslutning att använda i reserv om jag får fler problem. Kan ju för all del ta mig tid att installera om servern och Norton och se om det hjälper, men det tar ju sån förbaskad tid. Nej, det får bli om inget annat hjälper. Annars får det vara som det är.

Nu ska jag ta kaffe för det har jag gjort mig förtjänt av. I morgon bitti skall jag gå och se Madagaskar 3 på personalvisningen. Hoppas den är bra. Jenny bjuder på morgonfika.

Vi hörs en annan dag!