Solen glimmar

Det är helg och jag är ledig! Tänk vad det gör för kropp och själ att slippa gå till jobbet emellanåt och bara kunna ägna sig åt sig själv – och katterna. Vackert väder är det också, även om det blåser en del. Man behöver ju inte vara mitt i vinden, det finns säkert ställen där det är lä. Vore det inte för att jag inte vill använda bilen förrän den är fixad hade man kunnat åkt ut och spelat lite discgolf. Men det går fler tåg får man tro.

Igår spöregnade det och åskan slog några slag så att det blinkade i belysningen och UPS:en fick slå till ett par gånger för att inte servern skulle stanna. Verkade mest vara den som reagerade för den andra datorn  stängdes inte av någon av gångerna. Måste se hur jag kan hänga på NAS:en på elskyddet också eftersom det är på den allt viktigt ligger egentligen. Får kanske göra mig en egen skarvsladd som passar till det för det skall finnas en plats kvar till kringutrustning om jag inte minns fel. Får kolla inför nästa åskväder.

Katterna är glada när jag är ledig. Då får de rå om mig ordentligt och bara ligga och dåsa i ett hörn i väntan på godis – och när det inte blir godis sätta sig på köksbordet och skrika tills godisburken åker fram. Katter är opportunister har det sagts mig och det stämmer nog. Jag hade mor och Lennart på fika igår och Lilly var inte sen att vara söt nog att bli erbjuden en ostbit av mamma. Nemi vill inte ha sånt och hon vet att hon inte får vara på bordet när mamma är här, så hon gick nog och surade lite. Jimmy, Emeli och Loke var också här så hon fjäskade väl lite för dem så att hon i alla fall blev kliad bakom örat lite.

Just nu ligger hon demonstrativt mitt på vardagsrumsbordet så att jag kan se henne medan jag skriver (använder laptopen just nu). Lilly ligger på pelaren och planerar nästa bus skulle jag tro.

På kvällen hade jag Daniel här på lite mat och vin. Vi sammanstrålade efter fikat för att gå till stan och handla lite och för att hämta ut de flaskor Pimm’s No. 1 som jag hade beställt på Systembolaget och som hade inkommit dagen före. På ditvägen hittade vi en klargul barnmössa som var på pricken lik den Loke har, så jag förstod att den nog tillhörde honom och hade ramlat ut på hemvägen efter kaffet. Mycket riktigt. En kontroll med Emeli gav vid handen att ja, den är nog Lokes. Så nu ligger den här och väntar 🙂

Daniel dök upp nångång efter halv sju och vi tog oss en varsin Pimm’s medan vi väntade på att maten skulle bli färdig och sedan åt vi gott (texasbiff och pommes frites med pepparsås och ett sydafrikanskt rött vin). Därefter petade jag in min nya DVD-film Fantasia i Blurayspelaren och den rullade på ett par timmar medan vi smuttade på varsin drink och dividerade om allt mellan himmel och jord. Tiden gick fort och jag tror inte jag kom i säng förrän vid två. Inte för att det gör nåt när man är ledig.

Idag skall jag bara ta det lugnt och njuta av att det är andra som får jobba. Får se vilket av mina projekt jag dammar av och roar mig med. Har en halvläst Agatha Christie som jag kanske skall börja dagen med. Hmmm. Så får det bli. Vi hörs av senare 🙂