Mjau!

Igår fyllde Nemi 7 år och vi skulle haft lite födelsedagskalas. Det blev lite grand, men inte som jag tänkt för gissa vem som fick hoppa in och jobba några timmar på kvällen. Ack ja, katterna bryr sig nog inte om vilken dag det är och har naturligtvis ingen aning om att de fyller år eller har namnsdag eller vad det nu är, men ändå.

Dagen spenderade jag hos mor och Lennart. Den började på Bergvik med att jag köpte en massa plywood att bygga racklådor med. Jag hade räknat ut att jag var tvungen att köpa i alla fall fyra skivor för att det skulle räcka, men det visade sig att det räckte gott och väl med två. Snacka om räknefel. Men nu har jag plywood kvar till mitt nästa projekt också och det finns kvar att bygga andra, mindre lådor av också. Kanske jag ska bygga en liten låda att ha alla mina saker till teleskopet, i stället för att köpa en sådan som jag och Daniel tittade på häromdagen ute på Biltema.

Hos mor skymtade jag också för första gången sedan inflytten där 1983 en huggorm. Vi har aldrig sett så mycket som en snok tidigare, men nu låg det en huggis och solade på stenplattorna på baksidan. Lennart skrämde den när han kom klampande så den ringlade väl iväg i snåret så jag bara såg något som rörde sig svagt där. Mamma, som var på taket och målade träpanelen såg den dock och ”den var såhär lång” sa hon och visade en dryg meter med händerna.

Ja, huggormen [Vipera berus] är i regel omkring 65 cm lång så det är väl som när man fiskar och missar dra upp fisken. Den är alltid 3 gånger större än i verkligheten. Snoken [Natrix natrix] däremot kan bli nära två meter om det vill sig, men är oftast kring en och en halv. Nåja, till mors försvar får jag säga att nästa gång hon måttade med händerna hade ormen krympt en smula och hade antagit mer normala proportioner 🙂 Poängen, dock, är ju att vi aldrig sett någon tidigare på alla år så det är väl värt att notera.

Lennart och jag fick ganska bra ordning på vårt bygga och nu står det två racklådor i garaget som väntar på lock, hjul och diverse fluff som skall till. Lock skall också fixas så det är en massa aluminiumsågnig som skall göras innan vi är redo med detta. Jag måste gå till Clas Ohlson och köpa hörn för vi fick fel sort när vi beställde och sedan behöver jag fyra hjul till och lite elattiraljer. Sedan är det bara att fylla dem med 19″ prylar så långt utrymmet räcker. Plånboken är ju tom nu så det lär ta sin tid innan jag har något att skruva in där, men det kommer väl. Ett sådant bygge är ju något man växer i och har man väl byggt ihop allt så är ju allt arbete gjort. Resten kommer när det kommer. Ska i alla fall investera i en datorlåda med rackmontering och flytta komponenterna från musikdatorn till den. Det är väl steg ett skulle jag tro.

Nå, Nemi fick i alla fall bli omklappad, pussad och gosad med igår kväll när jag kom hem igen efter arbetspasset. Godis fick hon också och Lilly med såklart. Så jag tror kattskrället var belåten i alla fall. Hon sov hos mig i natt och spann så förnöjt att jag antar att det viktigaste inte var uppvaktningen utan att hon har någon som bryr sig om henne :).

Nu ska jag åka och handla – skall få besök i afton så jag behöver väl ha nåt hemma kan jag tro. Får se vad det blir av detta. Vädret ser inte så härligt ut, men det gjorde det inte igår heller och det visade sig ju bli en jättefin dag bara förmiddagen passerat. Daniel skall med och shoppa så det är väl bäst att jag åker och hämtar honom så det händer nåt.

Vi får höras senare!