Biljä****

Ja nu är det dags igen att göra nåt åt bileländet tydligen. Besiktning i augusti och hål nånstans på avgassystemet. Det innebär att den inte lär gå igenom som det ser ut idag. Så man undrar hur många tusenlappar man ska lägga ut på att lappa ihop den innan det är dags att helt enkelt pensionera den och skaffa en lite nyare (som man hoppas går några år innan den ramlar isär).

Jag mailade Claes på Gula Garaget och han var lika glad och trevlig som vanligt. Kom du, sa han, här finns lediga tider redan nästa vecka. Så jag tog tjuren, eller Saaben, vid hornen och bokade mig en tid på tisdag morgon klockan 9.00. Jag gillar honom för han är duktig och han tar inga överpriser. I regel ger han ett förslag som brukar ligga inom rimliga gränser och sedan är det bara att låta honom fixa problemet. Så får det bli nu också, för då kanske jag klarar besiktningen utan tvåor. Sist var det bara handbromsen och det visste jag och hade jag vetat hur enkelt jag och Lennart kunde fixat det innan besiktningen, så hade jag ordnat det. Lätt är det, att vara efterklok.

BIlar är penningslukare på alla sätt, även när de står still, men jag är glad att jag har en i alla fall, även om jag lagt ett antal tusen på den genom åren. Det går det enkelt att åka hem till mamma och dricka kaffe och det gör det enkelt när man vill till Ikea, eller Elgiganten, eller andra ställen dit det inte är lika smidigt att ta bussen – speciellt inte om man handlar nåt. Dragkrok är ett måste om jag byter bil, för det har också varit väldigt bra att ha, eller hur Daniel?

Vi var till Ikea igår jag och Daniel. Han hade löst upp sitt täcke i ett moln av fjädrar, enligt uppgift, så han behövde ett nytt. Jag skulle inte ha nåt, men kom hem med en kasse prylar lik förbenat. Nu var det bra-att-ha-prylar visserligen som nya lakan och påslakan och lite köksattiraljer, men ändå. Konstigt nog tog det en timme trots att vi inte stannade på alla ställen och trots att vi tog alla genvägar vi kände till. Ikea är stort, eller nåt.

Idag var vi till Coop och handlade och han bjöd på kaffe innan. Han ska ju ta sig an sin lilla uteplats nu och göra den vacker och trevlig. KBAB är visst hjälpsamma och har fixat en del redan. Misstänker att Kerstin skrek dem i örat eller nåt, haha. Hon är bestämd den väna Modern, så har hon gett sig tusan på nåt får man inte stå i vägen. Men snäll är hon, det kan man inte säga annat. Jag får väl se om jag kan stå till tjänst med något jag med när det drar ihop sig att plantera ett par exemplar av Gerbera fnuttinosa eller vad det nu skall bli.

Så som ni märker rullar bilen än, trots att den brummar som en dragster. Så vi får se vad Claes säger och hoppas att han inte dömer ut den helt. Ni lär vara de första som får höra det skulle jag tro. Nu när jag bloggar.

Så är det med detta och klockan säger mig att det är dags att sluta lata mig, hälla i mig kaffet och gå till jobbet. Nu? Japp, har man ett sånt jobb som jag så är det nu man får gå dit. Fast jag har ledig helg och det ska jag nogsamt utnyttja till att greja med mina många projekt, klappa katterna och ha det lugnt och skönt. Det är inte lön förrän nästa vecka, så det får bli stillsamt.

Kör lugnt och krama varandra i trafiken! Rattmuff på!!