Höst?

Så var augusti slut och med det sommaren. Eller? Inte för att det har varit någon direkt sommar i år känns det som. Värmen fanns om man befann sig i solen, men den låg inte kvar när solen gick ner och var man i skuggan var det stundom kallt. Idag har det regnat mest hela dagen och varit mörkt och mörkare blir det, så sommaren har nog gjort sitt för den här gången.

Jag har inget emot hösten. Tvärtom. Det är härligt när det går att tända lite ljus och mysa i soffan med katterna (om de är på myshumör). Idag har jag haft Lilly på armen två gånger när jag suttit i soffan och det var ett bra tag sedan det hände senast. Så nog har hösten sin charm också. Det kan finnas fina dagar med sol även då och om jag åtminstone slipper vara ute när det regnar så är det positivt.

Katterna är fortfarande på balkongen och sover eller spanar ut på eventuella busar, så för dem är det kanske inte höst än. Där ute är det inte speciellt kallt heller och tomaterna har inte fallit av busken av kylan, så det är också positivt. Bör nog äta upp dem snart, så att de inte blir dåliga. Speciellt som jag faktiskt fick tomater i år till skillnad från förra gången jag försökte då det inte blev så mycket som en grön ärta.

Vi har i alla fall ett par månader på oss innan det är dags att ställa om klockan igen, även om jag tycker att vi kunde strunta i det vid något av tillfällena och enas om att bara ha en tid året om. Det är ingen som tjänar något på förändringen i alla fall och jag vet att många lider av den, så bort säger jag. Tiden går fort nog som den är så varför bråka om en enda timme? Trams, som ambassadören i Paris så elegant uttryckte det en gång i världen.