Omständliga omständigheter

Bilen har inte gått så bra på senare tid. Något är fel och jag vet inte vad, men detta fel har hängt med ett tag. Ända sedan före jag lämnade in den på verkstad förra gången, men nu har det blivit värre. Något skramlar/vibrerar och det blir värre med hastigheten. Kan inte märka att det har med motorn att göra, men vad vet jag mitt gamla fnask, som domprostinnan sade. Ni måste jag ta tag i det i alla fall och tänkte börja med att göra en besiktning, så att de finner alla ANDRA fel som möjligen finns. Kanske kan de till och med finna detta när de bankar på underredet.

Så, bokade tid i morgon och kollade checklistan. Hel backspegel var ett måste såklart, även om jag ser perfekt så är den ju spräckt. Har ju ett reservglas sedan tidigare och det är bara att be Daniel komma förbi och hjälpa mig lite att byta. Trodde jag. Det är omöjligt. Jag kan inte peta loss det gamla glaset och nu när jag kollar, så ser jag att det faktiskt finns färdigmonterad spegel att köpa. Bara ploppa bort den gamla insatsen och sätta in den nya (glöm inte att fästa elektroderna till värmen).

Är det inte de ena så är det det andra och nu har jag kollat med säljaren om insatsen passar på båda sidor, för det fanns bara en variant på hemsidan. Därmed får jag boka om besiktningen. Jag som var så nöjd med att det skulle bli klart i morgon. Nej, nöjd för man minsann inte vara. Daniel skulle komma ändå, så han får gå en rond med glaset så får vi se. Får han loss skiten, ja då limmar vi på den nya, annars är det ett par dagars leveranstid och x antal hundralappar som ryker på bilkontot.

Varför ha det enkelt när det går att göra saker komplicerade?