Höstlov

Ja nästa vecka är det höstlov, men mitt lov började idag eftersom jag har ledig helg. Nästa vecka har jag äran av att ha ytterligare tre dagar ledigt, så det är nästan som om jag också har en veckas lov. Visserligen jobbar jag på måndag, men det är bara en dag, sedan får jag lite fritid igen. Den stora frågan är vad jag skall hitta på.

Det har blivit en hel del sittandes vid min vanliga dator och spelat spel den senaste tiden, så jag kanske skulle flytta in mig i musikrummet och se om jag kan få lite musikalisk inspiration av att ha lite ledigt. Vem vet? Katterna är nog i alla fall glada över att jag är hemma lite med dem så att de får busa, gosa och äta godis.

Det kom även ett paket från Discshop med lite mer CSI: New York att titta på, så det skall jag nog också göra mellan varven. Är rätt skönt att halvligga i soffan och se på TV eller film. Visst är film bäst på bio, men i brist på annat. Jag var på bio idag förövrigt. På blankaste förmiddagen dessutom. Det var visning av nya Bondfilmen, Skyfall och den kan man ju bara inte missa att se i det större formatet. Inte för att vi var många som dök upp, bara jag och Lars Rönning, men vad gör det att vi hade hela salong 2 för oss själva.

Filmen var en av de bästa i mitt tycke och definitivt den som sätter fart på en ny tid av James Bond och det som man påbörjade i och med Casino Royale har man nu tagit vara på, knutit i hop säcken och berett vägen för en ljus framtid för alla som gillar Bond. Daniel Craig då? Han som alla hatade när det blev klart att just han skulle få chansen att ta över rollen efter Pierce Brosnan… Ja, jag tycker han gör Bond bra och om man läst Flemings böcker så tror jag man har lättare att känna igen Bond i Craigs version än exempelvis Roger Moores. Det återstår att se hur länge han kommer att ha rollen framöver. Han har skrivit på för ytterligare två i alla fall.

Premiären på Skyfall var i natt och jag kom hem runt halv fyra i morse och borde kanske inte gått upp för att gå på bio så tidigt, men det var värt det. Verkligen. Sova kan jag göra sedan (tog en lur på eftermiddagen i soffan) och i morgon tänkte jag inte ha klocka på ringning alls. Dessutom får jag en extra timme denna helg då vi ställer tillbaka klockan mellan lördag och söndag. Ja, som sagt, det ska bli intressant att se vad jag fyller min lediga tid med denna gång.

Vi hörs.