Ledig eller inte ledig…

Ah, jag har ledig helg! Den perfekta tiden att inte göra något alls på. Eller? Ja, igår, första lediga dagen, ringde det från jobbet fyra gånger. Är jag oumbärlig eller? Nej, inte alls, men det är lättare att ringa mig (eller Lennart) än att ringa NOC (Network Operating Central) när allt skiter sig…. och jag hjälper så gärna mina kolleger om jag kan.

Idag skulle jag varit hos Daniel och arbetat också… men ont i nacken och huvudet gjorde att jag inte hade lust och ork. Måste ha sovit stående på skallen eller nåt. Så det får bli i morgon. Ska väl inte ta så himla lång tid heller, att smälla upp några meter kabelkanal, dra lite ledningar och patcha in i nätverkspanelen så att han kan sätta upp en server och leka med. Max 10-12 borrhål i betongen, resten är mjukt, så grannarna behöver bara bli irriterade en kvart, tjugo minuter om vi gör det på rätt sätt.

Senare idag skall vi dock till Jimmy och fira födelsedag (han fyllde år i torsdags) med kaffe och tårta (inte för mig dock, jag har slutat med sötsaker). Innan det måste jag hinna på stan en sväng också och skaffa sånt som jag vet att jag har men inte hittar. Typiskt sådant. Har en hel påse böjskydd till patchkabel någonstans. Vi köpte 50 eller 100 jag och Jimmy för länge sedan och jag trodde att jag visste vart de låg, men inte då. Nåja, skaffar 20 nya så hittar jag de gamla ska ni se. Grejen är ändå att för 18,50 får jag en färdig kabel som kostar 39 kr i butik. Skillnaden är att jag får göra den själv, men det tar inte många minuter och verktyg har jag.

Så, ledig var man alltså och kalendern är fullproppad i alla fall. Men det är så det är eftersom jag aldrig har lediga kvällar som normalt folk har. Antingen måste jag vara helt ledig eller också inte alls. Nästa gång jag har ledig helg är det dags att städa upp vinden och det lär ju ta en dag i anspråk eller något i den stilen. Visserligen kan jag göra en massa själv de kvällar jag har ledigt under veckorna, så att det bara är att låna en kärra och bära ner allt skräp och köra det till tippen.

Sedan så… är det väl Jul eller nåt.

Nej, är väl bäst att knalla iväg så jag kommer hem nångång. Vi hörs vidare.