Planering

I anknytning till föregående inlägg kan jag väl säga att allt går att göra och allt kan hinnas med om man bara planerar lite – och inte sover halva dagen som många av mina arbetskamrater tydligen gör (dagens ungdom! 🙂 ).

Jag har en mycket fast punkt i mitt dagliga liv och det är elvakaffet. Det har funnits med sedan urminnes tider och framför allt sedan jag flyttade hemifrån och blev granne med farmor Inez. Vi drack elvakaffe nästan varje ledig dag i sjutton års tid och jag har fortsatt de tio år, drygt, som gått sedan hon gick ur tiden. Redan då var mitt motto att allt som jag kunde göra och hann med innan kaffet var en bonus, för då hade jag mer tid att göra annat. Det fungerade bra under den tid då jag inte hade arbete och var hemma om dagarna, vilket var en stor del av tiden under 1990-talet. Idag har jag kvällsjobb, när jag inte håller på med min egen firma, så elvakaffet finns med utan problem.

Dagens program (dock efter kaffet) är att städa och vattna blommorna och därefter börja ta en titt på en felande databasserver. Klockan fyra skall jag vara på jobbet. I morgon får jag dricka kaffe lite tidigare för klockan elva skall jag besöka en av mina gamla pensionärer från tiden då jag hade datakurs för PRO. Han behövde lite hjälp med datorn… Resten av dagen och kvällen är jag helt ledig så då skall jag passa på att tvätta lite och eftersom hösten är här skall jag nog också byta ut lite dukar och annat till höstfärger. I samband med det skall jag städa i mina skåp och lådor där jag har allt sådant och få lite struktur. Har en hel säck dukar och andra handarbeten efter farmor som jag inte tagit hand om på tio år så det är dags nu. Fick jag inte ordning på servern idag får jag fortsätta på tisdag.

På onsdag, om servern är klar, skall jag åka och lämna den tillbaka till min kund och se över om de behöver något annat. Resten av dagen är jag ledig och om jag verkligen gjort allt ovan så tror jag bara att jag skall ta det lite lugnt och ägna mig åt något projekt. ag har även helt ledigt på torsdag så på kvällen blir det nog en sväng till Coop med Daniel och dagen funderar jag på att ägna lite åt att rekognosera uppe på vinden. För att tömma den på skräp behöver jag en ledig helg och lite assistans så det får bli 13-14 oktober eller nåt. Om jag lyckas med det så är jag väldigt nöjd för då har jag gjort en av punkterna som jag skulle åtgärda innan årets slut.

På fredag är det dags att jobba igen och då är det hela helgen som gäller. Från klockan tidigt på dagen till sena natten. Lördag och söndag blir det svårt med elvakaffe, men det får bli tiokaffe i stället. Fredagar brukar jag ha gäster alternativt vara borta på fika, men på fredag blir det nog inget om inte Jimmy vill titta förbi en sväng.

Det var veckans planering det. Antar att det är bäst att sluta skriva och börja ta tag i dagens saker så att det hinns med innan det är dags att gå. Vi får höras vidare i ämnet och se vart jag hamnade med allt i slutänden.