Åren går

Sitter här med mitt förmiddagskaffe och väntar på att det skall bli dags att gå till jobbet. Faktum är att igår påbörjade jag mitt tionde anställningsår i samma företag. Det är det längsta jag har arbetat för någon arbetsgivare och det får väl anses som positivt. Så igår var det nio år sedan jag fick jobbet, som var extra och tillfälligt, men som snart blev fast. Ofta visste man trots det inte hur mycket timmar det skulle bli och jag skrev upp mig för pass efter pass för att få så bra lön det var möjligt. Då hade jag 73 kr i timmen, så det krävdes en hel del för att få en dräglig utbetalning.

Ni är det bättre och lönen har nästan dubblats, om jag räknar in alla tillägg. Tjänsten är fast och bättre, även om jag jobbar långa pass när det är helg och sommar. Nu är det både och så det blir en del tid som spenderas där, snarare än hemma hos katterna. De är vana visserligen och de är två som kan busa ihop. På jobbet börjar veckan på fredagar av den naturliga anledningen att det är då premiärerna är, i regel. Finns undantag som i veckan som gick när en premiär var på onsdagen. Så den här spelveckan arbetar jag sex dagar, vilket är lite tungt mot slutet. Sisådär 65 timmar blir det allt som allt, men det är ju bra med tanke på att jag har haft semester nästan halva månaden och det får jag ju räkna bort.

Juni var inte heller någon höjdare i timmar och jag började semestern efter midsommar och hade ledig helg innan det, så lönen som kom igår var inget att hurra för. Så är det när man får semesterersättningen i klump och skall spara den för de veckor man faktiskt är ledig. Fick ju inget tillbaka på skatten i år heller vilket är frustrerande. Nå, nästa år har jag rättat till den saken genom att be dem dra lite mer skatt. Det är faktiskt roligare att få en massa pengar mitt i sommaren än att betala exakt rätt varje månad.

Idag skulle det bli oväder, men jag ser inte så mycket av detta ännu. Vi får se vad som händer senare. Regn kan betyda mycket att göra, så det kan ju bli intressant.

Ett svar på ”Åren går

  1. Oj här hade det hänt en del. Men nu har jag läst ikapp. Vi ses på fredag. Kram

Kommentarer är stängda.