Imse Vimsig Kisse

Jag har fått en ny polare. Han heter Börje och bor i min ena Hibiscus. När solen sken under frukosten här om dagen så insåg jag att där var något jag inte tidigare sett och mycket riktigt. Där var ett spindelnät i blomman och mitt i det satt en liten, liten spindel och väntade på att någon av de förbaskade småflugorna som bor i kattgräset skulle förirra sig in i trådarna och förvandlas till en munsbit.

 Börje sedd med mitt 105 mm trevliga macroobjektiv från Grays of Westminster

Inte för att spindelstackarn har det lätt. Varje gång som jag äter frukost eller när Daniel är på besök för elvakaffe, så kommer Lilly skuttandes och skall visa hur söt och go hon är och kanske kan avlura oss inte ont anade människor en ostbit eller två. Så hon stångar på mig och viftar med svansen och  buffar på blomkrukorna och viftar lite till med svansen så att Börjes nät får en kyss eller två. Han reparerar skadan och lagom till nästa dag så är hon där igen. Man får vara en tålmodig spindel om man skall bo hos oss tydligen.

Så de dagar jag inte har besök och dricker mitt kaffe vid datorn i stället får han vara i fred. Jag måste även så nytt kattgräs, så måhända kommer småflugorna inte att vara så talrika längre och frågan är om han tycker jag är en taskig hyresvärd. Oavsett vilket så har jag låtit honom bo där han är för han stör inte mig. Hade han varit en stor och fet spindel hade jag kastat ut honom, men nu var han ju så liten.

Var ute i Stadsträdgården i söndags också på inrådan av Emeli och där var det vackert så det förslår. Jag trodde inte att det skulle finnas mycket kvar där, men det fanns gott om fina blommor och eftersom det är höst så fanns det även gott om färger i träden och rönnbären visade sig i diverse färgtoner, från vitt till rödaste rött. Det är faktiskt en riktigt trivsam oas som vi har där på gångavstånd och man borde vara där oftare, faktiskt.

I dag jobbar jag för ovanlighetens skull. Skall ta lite extra pass om det finns så att jag har lite att stoppa i hålen som blir av min höstsemester och det är aldrig fel att ha lite extra inför jul. Nu när det är oktober helt plötsligt så kanske det kan finnas nåt pass ledigt för att någon får höstförkylningar eller annat. Så länge det inte är jag själv är det bra ;). Vi får se hur det blir med den saken.