Kaffetåren den bästa är

Igår var det Våffeldagen, det vill säga Jungfru Marie Bebådelsedag, även kallad Vårfrudagen. Från Vårfru till Våffla med andra ord. Daniel kom på de sedvanliga elvafikat, men i stället för smörgås med diverse pålägg, samt nypressad fruktjuice, blev det våfflor och glass. Jag tror inte att han tyckte det var helt fel.

Medan jag gjorde i ordning smeten kom jag att tänka på en gammal Windows-bakgrund från 3.11-tiden (ja versionen, inte från i natt efter tre…) som hade det intressanta namnet ”Våfflans Hämnd”. Jag minns att den var en liten gif eller jpeg som  när den radades ut över skrivbordet blev ett våffelliknande mönster. Tyvärr har jag inte lyckats hitta den igen, men det kanske är lika bra 🙂

Igår hade vi en massa på programmet, inte bara jag utan även Daniel som snällt hänger på när jag ber om det. Först skulle jag klippa mig för nu var det ett tag sedan och jag började känna mig långhårig och eländig. Därefter var det sagda kaffe och efter det skulle jag leta fram diverse recept så att jag var säker på att få med alla ingredienser till dessa när vi åkte för att handla mat. Under tiden körde jag en tvätt för att vara riktigt effektiv och ta vara även på lite av spilltiden.

Nå, jag kom plötsligt på att om vi ändå skulle åka ut, så kunde vi lika gärna ta vägen förbi mor med Benno-hyllorna som hon hade första tjing på och ville ha. Där var det ingen hemma, men jag tyckte att det kvittade för vi kunde ju lämpa av dem ändå så var det gjort. Passade också på att lösa ut backspegeln som kommit till bilen och som så småningom skall monteras med Lennarts snälla hjälp. Precis när vi skulle åka ringde mor och sa att de var hemma nu… Så vi åkte dit, lämnade hyllorna och backspegeln, blev bjudna på mer kaffe… och sedan åkte vi till Bergvik för att handla lite.

Där blev det ett par nya skor till mig och några flaskor vin att ha till Påsk. Färde gick vidare till Coop och där inköptes resten av det jag behövde – utom det jag glömde. Sedan kunde jag dumpa av stackars Daniel hemma hos sig, en timme senare än vad han borde varit hemma, men det löste sig säkert.

Resten av kvällen ägnade jag åt mig och bara mig (ja, katterna fick vara med såklart). Jag kollade på  ytterligare en av de spännande filmer jag köpt med Pingvinerna… (ja, jag vet) innan jag bestämde mig för att testa ljudsystemet lite med en lite mer effektfull film som Star Trek.

Idag jobbar jag, men innan dess skall jag få besök av Lisen och Mike. Nu är de inte ”Lisen & Mike”, utan är helt enskilda varelser :). Lisen är skiftledarkollega till mig och Mike jobbar i vårt arbetslag. Vi har pratat om att komma förbi på en fika rätt länge nu så det är dags. Sist vi försökte kom det annat emellan för både mig och Lisen vilket vi inte räknat med. Så kan det gå. Nu skall jag plocka undan lite och vänta på gästerna.