Advent

Då var det dags igen och jag har tänt det första ljuset för i år. Förra året hade Filmstaden stängt och även om vi öppnade en kort period för att sälja presentkort, så visade vi inga filmer förrän den 1 juni i år. Sex månader hade vi stängt och när jag ser på det i backspegeln, så känns det nästan otroligt. Nå, pandemin är inte över och vi ser fram emot ännu en jul i Coronans tecken. Undrar om vi drabbas ytterligare, eller om vi kan ha öppet som vanligt, även om vi kommer att behöva vaccinpass från och med onsdag.

Oavsett vilket lär det bli Jul och även om vi inte skulle ha öppet så är jag ledig ändå. Mitt schema är perfekt i år då jag har ledigt från den 23:e till den 26:e december. Visserligen får jag jobba nyårshelgen, men det är inte lika viktigt. Det här blir också första julen utan far, vilket för mig inte är så mycket annorlunda eftersom jag alltid firar själv, med katterna. Det är värre för Gun som har en ensam Jul att se fram emot. Visserligen firar hon i Mo, så ensam blir hon inte, men hon har inte pappa vid sin sida längre.

Det är en del av livet, antar jag och det är bara att acceptera. Jag får se om jag tar en tur till kyrkogården, om väder och vind tillåter. Att köra bil vintertid är inte min favoritsysselsättning, men det går att göra om det inte är snöstorm. Just nu är det bara kallt, men snön lär säkert dyka upp framgent.