Snöfri Valborg

Det ser i alla fall ut som om Valborgsmässoafton kan gå av stapeln utan snö och att Vintern verkligen Rasat ut den här gången. Visserligen har den hela dagen på sig att återvända, men med den sol som nu lyser, så tror jag vi klarar oss. Inte för att jag kommer att vara vid brasan och lyssna på sång, för jag jobbar hela dagen och kvällen, men andra kanske samlas för detta enligt traditionen. Låt oss se om vi får det lugnare i kväll tack vare detta också. Det lär märkas.

Så har årets första fyra månader rullat förbi och det är faktiskt inte så långt kvar till sommaren. Får väl se när nästa snöoväder dyker upp, det är inte helt säkert ännu och jag vet att vi haft kraftiga snöfall så sent som den 12 juni, på min morfars födelsedag. Jag åkte med dem hem till Uddevalla för att tillbringa sommarlovet där och i Dalsland var granarna alldeles vita av snö, som om det vore juletider.

Som sagt, snön har inte gömt sig helt ännu tror jag.