Sommar blir höst

Ja, då var det siste augusti och sommaren är väl slut nu. Antar jag i alla fall. Visserligen kan det vara vackert och varmt en bit in i september också, men jag ser att en del träd börjar skifta färg, så nog är hösten kommen alltid.

Sommaren gick fort, som vanligt, men det har i alla fall varit skapligt sommarväder under en del av den. När jag var i London var det kanske den varmaste perioden någonsin på sina ställen och det var nästan för mycket. Här i augusti har det också varit riktigt varmt under en period, så det är ingen idé att klaga. Dessutom gillar jag inte när det är för varmt, så jag vill ha det lagom. Hur som helst så finns det mycket att se fram emot i höst också och det blir en ny sommar nästa år.

Först och främst är det en ny resa till London i november, även om priset för tåget till Stockholm var vansinnigt högt den här gången. Så är det när man inte bokar 90 dagar innan, vilket jag brukar göra och det skall jag minsann komma ihåg till ett annat år. Vi måste i alla fall ta oss till och från Arlanda och det är inte mycket att göra. Bussar till Stockholm är inte ett alternativ, då de varken är bekväma eller går på bra tider. Skit samma. Det får väl vara som det är och det får bli några öl färre i stället.

Tracey och Grant har ju precis varit här och jag var länge osäker på om vi skulle passa på att åka i november trots allt, så då blir det dyrare. Jag brukar gärna boka många månader i förväg och på så sätt få billigaste priset. Någon gång skall det ju bli dyrare också. Idag åker de hem till London igen från Göteborg och jag hoppas att de haft det så bra de kunnat där nere. Veckan som de var här var det i alla fall full fart och vi hann med en hel del, inklusive en avslutande kräftskiva hos Daniel.

Nästa sak att se fram emot är att chefen äntligen är tillbaka efter sin mammaledighet. Hon börjar redan idag och inte i morgon, som jag trodde. Så nu kommer det att kännas bra att gå till jobbet igen och förhoppningsvis kommer vi att ha det riktigt bra framöver. I alla fall är det så jag känner och hoppas. I kväll har vi inventering och det kunde ju vara roligare, men det löser sig. Allt på lagren är redan räknat, så vi har bara butiken kvar. Det tar inte så lång stund att göra.

Ack ja. Nästa gång jag skriver är det september. Tiden går undan och snart får katterna hålla sig inne och inte ligga på balkongen och lata sig, så som de gör just nu. Kanske skulle man vara katt…