Vårfint

Nu kanske våren har kommit. Solen skiner i alla fall och det verkar vara ganska härligt därute. Förhoppningsvis håller det i sig även över kommande helg då jag är ledig. Tror det vore skönt med en vårpromenad eller något sådant. Enda nackdelen är väl att snart kommer pollen och förstör bilen och gör den gröngrå i stället för blå. Nåja, det finns väl biltvätt.

Bilen skall dessutom in på verkstad nu har jag bestämt. Det är dags att fixa den en gång för alla så att jag kan köra den dit jag vill, utan att det skall behöva funderas på vad det är som gör att den inte känns bra. Besiktningstider närmar sig och den måste vara klar innan junis utgång, vilket för min del är helst i god tid innan. Jag skall ta en sväng till verkstaden i em med en lista på allt som behövs kollas över, så får vi se vad räkningen säger sedan.

Eftersom vi är förbi den 15 april så är det ju sommardäck som gäller och de bytte jag till redan innan 1 april då vädret inte sade annat. Redan där är det 6000 kr i nya däck, fördelat på förra året och i år (2 däck per säsong), så nog kostar det att ha en fungerande bil. Visserligen är den här i långt mycket bättre skick än den gamla, men med modernare bilar kommer kanske modernare fel och problem, som elektronik och annat skit.

Katterna behöver i alla fall inte in på service och de ligger och dräller på balkongen och tycker våren är prefekt för dem. När de då och då släpar sig in, då är det godis som gäller och sedan försvinner de igen. Rätt så självgående med andra ord. Får inte glömma att handla lite mat åt de små kräken sedan också. Blir väl en sväng efter att jag lämnat in listan på verkstaden och fått en tid att ställa dit bilen. Även jag behöver nog lite mat i skåpen, fast inte så mycket.

Nej, dags att ta tag i en massa så att jag slipper tänka på det när jag är ledig sedan.