Unter Donner und Blitz

Normalt ett populärt extranummer på Nyårskonserten från Wien, Johann Strauss dy:s snabba polka opus 324, men idag talar jag om vädret. Det har varit den mest irriterande söndagen någonsin i väderhänseende. Från det jag vaknade av att åskan drog igång och strömmen gick för första gången idag… till nu, när jag hör att mina arbetskamrater bestämd sig för att ställa in kvällsföreställningarna och stänga, pga av åska och avbrott i filmerna. Force majeure kanske, men alla får nog ersättning.

Här hemma har internetboxen hoppat ur två gånger och filservern fyra. En blinkning så är det kört eftersom min UPS (uninterupted power supply) tydligen lagt av. Annars håller allting en timme, plus att det är skyddat mot överspänning och annat. Får köpa en ny. Det mest irriterande är att när åskan är nära och allt är becksvart, då funkar allting, men när den dragit vidare och knappt hörs, då kommer strömfallen och avbrotten. Var får vi strömmen ifrån undrar jag då. Knappast från där jag tror.

Irriterande är det, eftersom jag inte har tid med en massa avbrott i mitt eget arbete och jag har en tidsplan att följa. Den har redan spruckit och nu har jag nästa vecka på mig att komma ikapp, vilket jag inte lär göra… suck. Kanske är det värt de där 1100 kronorna att byta UPS. Tid är också pengar och irritation är aldrig bra. Fast, Kjell & Co kanske har slut på lagret efter det här. Skulle inte förvåna mig alls.