Livet suger?

Dammsugaren gjorde i alla fall inte det – igen. Förra gången släpade jag hem den till mor och Lennart för en koll och då, ja då startade den direkt när Lennart pluggade in den i väggen. Den här gången vet jag inte om det är så enkelt för jag testade allt utom att hoppa på den (antagligen var det detta som behövdes) och sedan tog jag Daniel med mig och köpte en ny!

Årets första oförutsedda utgift gick alltså till en ny dammsugare av märket Siemens och som enligt min gamle vän Kimmo på Elgiganten var ett alldeles utmärkt val. Bra sugkraft, design, hjulplacering med mera. Dessutom gick filtret utmärkt att köra i tvättmaskinen vid 30 grader och kunde med fördel rengöras med samma intervall som man bytte påse. På så sätt förlängde man livet på filtret med ungefär 3 år jämfört med 1 år. Min gamla sugare var inte purfärsk, den kom ursprungligen från mormor som haft den före mig och som inte hade behov av den på hemmet där hon tillbragte sin sista tid. Så, jag skall höra med Lennart om han kan ta en titt och kanske fixa den gamla i alla fall så kan Daniel ärva den av mig, för hans gamla är inte i gott skick kan man säga och han har inte råd med en ny. Så, snäll som jag är ger jag honom chansen att ta den om det går att få igång den. Tills den lägger av helt och han också måste skaffa en ny.

Skulle jobba idag också, men det är ju roligt så det hade jag inga problem med. Jobbet hade dock vissa problem med mig, eller i alla fall med det faktum att jag inte mådde så bra när jag äntligen kom dit och avslutade det hela med att, ja ni behöver inte läsa längre om ni inte vill… spy ner uniformen. Så det var bara att gå hem igen. Har antagligen lyckas ge mig en liten matförgiftning. Allt stämmer i tid och symptom. Blev dålig kort efter att jag ätit och resten är historia. Nu mår jag om inte hundra, så i alla fall åttiofem. Räknar med att kunna gå på Ledningsgruppsmötet i morgon i alla fall.

Igår skaffade jag mig julklapp nummer två från Mor och Lennart, tack så mycket. En juicemaskin av märket Philips. Den tar allt från hela äpplen till jordgubbar om jag förstod rätt. Det var en DVD med som man kan titta på i stället för en film nån kväll :). Så nästa gång jag blandar en Screwdriver kan jag ha färskpressad apelsinjuice till den.

Idag kom den tredje och sista julklappen och resten av pengarna skall jag spara till en regnig dag, eller en digital mixer till studion. Detta sista var ismaskinen som jag ville ha till baren, så nu är den komplett vad tillbehör anbelangar, förutom en strainer och en moddlare… och en iskross :). Den var stor och tung. DET hade jag inte räknat med, så nu är frågan hur jag skall få plats med den. I-landsproblem som jag sa till Daniel tidigare idag när vi talade om just detta.

Två saker återstår att fixa med själva bardisken och det ena är nya dörrar och det kommer så småningom. Det andra är en plexiglasskiva att lägga ovanpå och ha alla mina fina ölunderlägg under så att de kan ses utan att riskera bli förstörda. Sedan kan jag lägga barmattan från Fuller’s ovanpå och jag tror det blir hur bra som helst. Jag informerar vidare i ärendet för intresserade läsare.