Oväntat besök

Jag har sagt att det kanske är dags att lägga ner bloggen, då ingen läser den. Det känns inte vettigt att skriva för ingenting, men men. Vi får se. Jag har också sagt att om jag missar att göra ett inlägg per månad skall jag också lägga ner och det finns några luckor som tyder på att jag borde göra det, så vi får se efter sommaren.

Nyligen hade jag besök från Storbritannien. Tracey och Gino kom hit några dagar och vi kunde äntligen ses igen. Det har gått flera åt sedan sist och jag har inte varit i London sedan sommaren 2019. Covid kom emellan och sedan Brexit. Men, vi kanske kan göra ett nytt försök framöver och se vad som händer. Det behöver ju inte vara en massiv resa, utan det räcker med en längre helg, exempelvis torsdag till måndag. Daniel är i alla fall intresserad. Så vad hände under besöket då?

De anlände den 8:e och blev mötta av mig och Daniel på stationen. Zarina var kvar hos mig och lagade mat. Så vi såg till att de fick checka in på hotellet, vilket inte var lätt när de hade tagit fel på vilket av alla Scandic de valt. Det visade sig inte vara City utan Winn, så det blev några hundra meter extra att gå, men det löste sig i alla fall. Så vi promenerade hemåt när allt var klart och Zarina kunde servera en god japansk gryta. Det blev ett par drinkar i baren också innan kvällen var slut.

På torsdag var det Ginos födelsedag och vi tog en tur till Kristinehamn för att beskåda Picasso. Den var lika ful som vanligt och vädret var miserabelt. Så det kanske inte var det bästa utflyktsmålet, men det fick duga. Vi stannade vid Alsters Herrgård på hemvägen och åt lunch, innan vi for vidare till Skåre och Zarinas syster och svåger – med barn. Det blev kaffe och en trevlig pratstund innan nästa anhalt var hemmet och Ginos födelsedagsmiddag. Lite sitta i baren blev det också innan dagen var slut.

Fredag innebär kaffe hos mor och det var inte annorlunda denna gång. Tracey har ju träffat dem tidigare, men för Gino var det första gången. Trevligt var det och jag tror att Lennart visade runt Gino på alla ställen som fanns innan vi reste vidare mot Arvika. Där, som i Vålberg, sken solen och vi hade en trivsam dag på Te Affärn och på konditoriet. På kvällen var det Traceys tur att laga mat och vi fick fler gäster. Claes kom och likaså Fredrik och Jimmy hade tagit tjuren vid hornen och gjorde en visit som varade hela helgen, faktiskt. Jättekul.

Lördag var en liten vilodag till att börja med och gästerna anlände inte här förrän till lunch och det blev spagetti och köttfärssås. Jimmy var kvar, som sagt och det var väldigt trevligt. Fram på eftermiddagen migrerade sällskapet till Daniel där vi skulle grilla. Jag följde efter när desserten väl var klar och gick att handskas med. Så vi grillade, blev myggbitna och sedan sågs det på Eurovision. Vilken dret. Nå, det är som det är och lördagen försvann i alla fall.

Så kom söndag med lunch och avslutande gemenskap. Claes lovade att ta med dem till Landvetter, då han ändå skulle till Halmstad, så det var ju snällt. Jimmy var kvar, som sagt och reste inte hem förrän det blev tomt i huset och dagens lunch var biff Stroganoff. På det hela taget var det ett trevligt besök och all stress jag kände innan gick över. Ärligt talat får de gärna komma tillbaka, men kanske skall vi göra ett besök där först.

Vi får som sagt var se vad som händer med allt.