Dan före…

Ja då är julen här. I alla fall i morgon. Nu är i alla fall julstöket över och jag inväntar att skinkan skall bli färdig, så att jag kan ta mig en skinkmacka och titta på film. Det är min tradition och de skall man ju hålla på. Årets julstök har innehållit en omgång lussekatter, fyra jullimpor (mina goda), lite japansk knäck, ett litet lass fudge och ett halvt kilo Mozartkulor. Jag gav bort det mesta av det sista och både mor och Daniel får/fick av jullimpan. Just det, pepparkakor har jag också gjort.

Så nu sitter jag här i fåtöljen och inväntar min skinka. Tänkte passa på att steka köttbullar som jag ska ha på Juldagen också, när jag ändå är i farten. Färsen går ut i morgon så det är bäst att ta rätt på den direkt. I morgon behöver jag inte fixa någon julmat för jag skall till Daniel där Kerstin tagit kommandot över julen i år och passat på att bjuda in mig också. Det ska bli trivsamt.

Idag har jag haft huset fullt på förmiddagen med mitt (någorlunda) traditionella julkaffe. Jimmy och Emeli hade med sig Plutt och Mor och Lennart kom därefter. Sist dök Daniel och Kerstin upp och kunde förse sig av bordets håvor. Det var pepparkakor, lussekatter och hembakt jullimpa med rökt bog eller julost som stod på menyn… och kaffe såklart och té till Emeli. Plutt nöjde sig med vatten, men åt av alla sorters pepparkakor. Flera stycken. Det fanns granar, ekorrar, igelkottar och björnungar att välja mellan. Gjorde inga hjärtan eller stjärnor och grisar den här gången. Tänkte göra en älg, men det fick vara. 🙂

Vi delade också ut alla julklappar och det blev en hög. Mest till Plutt såklart :), men då ska det vara. Efter fikat gjorde jag ett ärende ut och sedan dess har jag dammsugit och avslutat julbaket. Ätit middag hann jag också med, även om jag inte var superhungrig. Jag har lite gott att göra till senare i kväll, förutom skinkmackan och just nu funderar jag på om jag ska ta mig kaffe eller en gin. Det ena utesluter inte det andra så jag måste bestämma vad jag vill ha först. Blir nog kaffe 😉 .

Vi får väl se vad som händer vidare med skinka och julfirande. Jag vet i alla fall att jag skall se på filmen The Holliday med Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law och Jack Black. Den är tradition sedan några jular tillbaka. Tidigare var det Ombytta Roller med Eddie Murphy och Dan Ackroyd som stod för julfilmen. Tider förändras, men traditionen med en film kvällen innan julafton står kvar. Då kan man gosa med katterna samtidigt, om de är på det humöret. Lilly brukar vilja krypa till mig när jag sitter vid TV:n så vi får se.

Vi hörs mer under julen skulle jag tro. Skål! Nej, kaffe var det ju…