Prosit!

Ja nu är det nytt år och jag inser att jag inte har skrivit så mycket i bloggen den senaste tiden. Egentligen var det meningen att jag skulle gjort årets första inlägg den första dagen på året, men då inget var som det skulle, så kom det på skam. Nyårsdagskonserten från Wien som alltid börjar 12.15 började plötsligt en timme tidigare då man valt att visa hela konserten, inklusive den första delen som man normalt inte direktsänder. Inget fel i det, men om man inte vet om det kan det bli komplicerat. Som tur är missade jag bara 3 minuter, men kunde lika gärna ha missat halva konserten. Daniel Barenboim är en fantastisk dirigent och en av mina idoler sedan många år tillbaka, så det var kul att han fick stå på pulten denna dag.

Sedan var det jobb.. Om julen innebar ledighet så betydde Nyår att man jobbade. Både nyårsafton och nyårsdagen. Visserligen stängde vi redan klockan fyra på nyårsafton, men det betydde ändå att jag inte kom hem förrän klockan sex, då någon ändå måste vara kvar till dess att filmerna är slut. Det var jag och Lennart denna gången och det gick bra. Inga problem och det var inte så jättemycket publik heller.

Kom hem klockan sex, som sagt och det var bara att ta en dusch och laga lite god mat åt mig. Katterna fick godis, såklart. Annars så tillbringade jag kvällen framför en film, ätandes min lilla måltid som bestod i klyftpotatis och ryggbiff. Jag hade lite glass och kaffe till efterrätt, men drack inte värst mycket till. En julöl till maten och en litet glas Amarula till kaffet och glassen och en gin till resten av kvällen. När klockan visade midnatt deklamerade jag första versen ur Tennysons ”Nyårsklockan” och sedan drack jag lite champagne. Hade köpt en halvflaska Bollinger.

Annars så började jag det nya året på samma sätt som jag slutade det gamla, nämligen i skrivande ställning. Jag ägnade de sista timmarna 2013 till att arbeta på mitt projekt och höll på till nära två timmar in på det nya. Om allt vill sig är jag färdig innan 2015, men man kan aldrig vara säker.

Idag är det vanlig vardag och jag är ledig enligt schemat. Har gjort mina vanliga saker idag och så långt är allt väl. Veckan har innehållit fyra födelsedagar, ja fem till och med och mor, far och min gamle styvfar har fått gratulationer tillsammans med min tidigare arbetskamrat som blev 61 men ser knappt ut som femtio. Moster Alice blev 91, men om jag förstått saken rätt så har hon inte långt kvar i livet just nu och det är ju väldigt ledsamt. Speciellt som hon och morbror Fred varit mig väldigt nära i alla åt när jag var barn och jag tillbringade många dagar med dem i sommarstugan tillsammans med mormor och morfar. Till och med ensam vid tllflälle 🙂 Men tidens gång kan man inte rå på.

Jag har haft middag i kväll med vännerna. Det är femte eller sjätte gången nu och det är kul att vi håller det levande. Claes, Zarina och Daniel var här och åt Kreolskans Söndagsgryta. Den är fin den och det är ett recept från min gamla tid och det är alltid lika populärt när den står på menyn. Kul att den uppskattas. Det var varit mest Zarina som lagat mat under våra middagar, men jag har haft två egna tillfällen. Första gången bjöd jag på min omtalade Lax i ugn och idag den kreolska, som sagt. Nästa gång skall Daniel laga maten, men vi kommer fortfarande att vara här hos mig.

Jag hoppas att vår tradition ger oss en middag i månaden även detta år, så att vi verkligen umgås och har trevligt. Problemet är att mitt och Z schema inte går ihop, men vi gör vad vi kan för att hitta en lucka. Jag kanske får se över schemat frampå, nu när vi har ny chef, men vem vet hur det ser ut framöver. Huvudsaken är att vi får en dag över till middag. Katterna uppskattar också vår samvaro då de får både krafsningar, pussar, kramar och lite godis av oss alla..

Men nu är jag ensam och det är dags att sova. I morgon, som är idag, kommer mor och hennes Lennart på kaffe och sedan har jag jobbet hela helgen. Inte fel, egentligen, då vi faktiskt har ganska roligt i mitt arbetslag.

På återseende. Jag lovar att försöka skriva lite oftare nu.

Ett svar på ”Prosit!

Kommentarer är stängda.