Host, host

Då var det dags för vinterns lilla förkylning. Typiskt. Kunde varit förra helgen när jag ändå var ledig, men inte då. Sjuk ska man vara när man jobbar så att man förlorar på att vara hemma. Dessvärre är det inte mycket att göra när man har feber, snuva och lite ont i halsen. Hostan smyger sig på också framåt kvällen, men hittills har jag fått sova på natten.

Insåg att det är ett bra tag sedan jag skrev några ord på bloggen. Inte sedan jag kom hem från London och det är ju en evighet sedan. Vi har redan vänt blad i almanackan och nu är det december. Sista månaden på året och jag undrar, som vanligt, vart de andra månaderna tog vägen. Men, nu när jag är hemma, då kan jag skriva några rader här medan jag försöker få mig lite varmt inombords.

Ryggen är lite bättre också för er som vet att jag haft problem ett tag. Den billiga londonsängen är nog inte att rekommendera för gamla gubbar, i alla fall inte under så lång tid som 10 nätter. Det var natt 8 eller möjligen 9 som jag började få problem… Mest kände jag av den i tisdags när vi var till Trollhättan och tog adjö av moster Oddny, som gick bort bara någon dag efter att jag kom hem från resan. Kyrkbänkar är inte bekväma och bilresa i drygt två timmar i varje riktning är inte alldeles skönt heller för onda ryggar. Men nu är det bättre och om bara snuvan och febern ger med sig så har jag inget mer att klaga på.

Just nu känns det ganska bra, men då har jag sovit hela natten på ipren och när jag steg upp tog jag lite c-vitamin och min allergitablett. En dusch piggar också upp och nu sitter jag med mitt en timme försenade elvakaffe. Det är Första Advent idag också och egentligen skulle jag väl sätta fyr på staken också, men solen skiner rakt in i lägenheten, så jag inväntar eftermiddagsfikat i stället. Tror levande ljus gör sig bättre om det är lite mörkare ute.

Katterna tycker att det är bra att jag är sjuk. Då är jag hemma hos dem och de kan ligga och slöa i soffan bredvid och känna sig nöjda och trygga. Skulle jag till äventyrs dra mig ut i köket så kan de ju även få en godisbit. Sådana opportunister dessa djur är. Men de är söta.

Så allt jag egentligen orkar ta mig för är att slöa i soffan, dricka kaffe och slösurfa eller läsa en bok. Hoppas det ger med sig så att jag kan jobba som vanligt på tisdag igen.

Ett svar på ”Host, host

Kommentarer är stängda.