Där ser man

Ja, bokstavligen dessutom. I alla fall om några veckor. Nu har jag varit till optikern och blivit fattig. Tur att det inte är en resa till London om hörnet, men om så hade varit fallet hade jag säkert väntat med nya glasögon. Hur som helst är det gjort nu och det som var Domus är nu Synoptik, vilket jag inte vet om det är bra eller dåligt. Kanske skulle jag valt en annan optiker när jag hade chansen. Sent nu, men nästa gång kan jag ju shoppa runt lite och se vad som erbjuds på annat håll. Synsam, exempelvis, som tydligen har avtal med SF-Bio om terminalglasögon (något som jag också skall skaffa, men slipper betala själv tack vare det.). Smartast hade varit att kolla det innan och tagit allt på samma ställe, men det är lätt att vara efterklok.

Bilen är besiktad nu också, så den här månaden verkar allting falla på plats så sakteliga. De fann vad som var fel på den också, utan vidare och tack vare att de tog ett varv med den runt huset. Det betvivlar jag att verkstaden gjorde när jag hade den där senast, för då kanske de hade hört ljudet som jag har retat mig på ganska länge nu. Ett hjullager som är på väg att ge sig var det i alla fall och det gör att jag måste byta och besikta om, något som jag gärna gör eftersom det borde innebära att bilen är fullt funktionsduglig igen. Äntligen! Så, vad går sönder härnäst? Verkstaden skall fixa lagret på onsdag redan, så det gick undan. Daniel gick dit och fixade en tid när han hade lunch eftersom det ligger ett stenkast från där han jobbar.

Så när det är fixat så har jag en bil igen och det är ju bra inför semestern. Då kanske det går att ta en tur och hälsa på Kerstin och se sig om i huvudstaden en sväng igen. Funderades på att ta en tur via Uppsala för där var det längesedan jag var. Kunde vara kul att se domkyrkan igen och Carolina Rediviva. Jobbar bara sju pass till innan jag är ledig i tre och en halv vecka, nästan fyra. Skall bli skönt och jag har sett fram emot det en tid. Ladda batterierna eller nåt sånt. Vi får se vad som händer.