Maj, maj… regniga maj

Ja då var våren här och regnet strilar ned från himmelen och den värme som tidigare var är borta och kylan sätter in igen. Men vi skall väl alltid ha ett par bakslag på våren innan den kommer igång ordentligt. Eller? Tog fram vårjackan och använde den några dagar innan jag tog tillbaka den tjockare och varmare jackan. Om ett par veckor skall jag till London och där hoppas jag i alla fall att våren kommit vid det här laget. Det vore trevligt om vi kunde göra en utflykt med Tracey och Gino nånstans där det är vackert.

Men tiden fram till dess får vi spendera här i regnet och idag har jag varit till mor på fredagskaffe. Vi försöker hinna med det varje vecka, men ibland är det svårt. Alla har vi nåt att göra och då och då kommer saker i vägen. Det är som det är. Huvudsaken är att vi i alla fall tar fram almanackan och kollar.

Den här helgen har jag ledigt och jag skall försöka komma någon vart med mitt bokprojekt och om jag har tur så blir det några sidor innan inspirationen falnar igen. Det var ju även detta med kursen i afrikaans. Den dog plötsligt, så jag må köra lite HLR på den tror jag. Så att jag åtminstone kan säga några meningar till Tracey och sedan får jag plugga vidare inför nästa resa. Ek wil graag ’n tafel vir ses, är kanske inte fel. Inte för att jag lär beställa bord någonstans på det språket, men det kan vara bra att ha i bakfickan. Goed om jou weer te sien är väl troligare då jag räknar med att det blir kul att träffa Tracey igen.

Nåja. Det intressanta är att det har fastnat i huvudet på mig i alla fall, det jag lärt mig hittills. Kanske inte kan stava rätt alla gånger, men det är inte stava jag skall göra, det är prata. Hela grundkursen sitter som ett smäck och de två lektioner på den lite svårare kursen som jag gjort har fastnat i alla fall till 85% eftersom det var klart svårare. Hoe gaan dit? Kan ju också vara bra, dvs hur står det till… Nej jag får plugga vidare så märker jag väl var jag hamnar.

I kväll blir det inte plugg i alla fall. Daniel följde med hem efter turen till mor och Bergvik mm och vi åt en varsin räkbakelse och drack öl. Sedan har jag ätit lite grillat på kvällen. Dock utan öl och nu har jag lite kaffe i en mugg att dricka. Känner mig lite sliten, men på något underligt sätt ganska tillfreds vilket är en känsla jag inte haft på sistone. Så det går åt rätt håll antar jag. Katterna sover och är söta och friden har sänkt sig här hemma. Konstigt att de är så nöjda bara jag sitter i ena soffan och vräker mig. Tur det, förresten.

Vi får höras mer framöver innan jag byter blogg en vecka.

Ett svar på ”Maj, maj… regniga maj

  1. Trevligt att läsa på din blogg igen. Ja detta himla regn. Jag har fått sätta de blommor jag planterat till trappan, på balkongen under tak. Nåväl nu ska jag göra en efterrätt till mina väninnor. Går att göra i förväg. I morgon gör jag en kycklinggryta och en kaka har jag bakat. På tisdag kommer de. Det ska bli trevligt.Jag får berätta senare. Må gott och kram på dig.

Kommentarer är stängda.