Påsk!

Nu är det påsk och hela huset är fullt av vackra tulpaner i olika färger. Har även en minipåskliljegrupp i en kruka och en gul kalanchoe, så det är påskaktigt lite här och där. Har bytt dukar och gardiner där det har varit möjligt (ja, inte idag men under veckan) och lagom till att det skulle vara långledigt blev jag sjuk. Började på tisdagskvällen och på onsdagen fick jag sjukskriva mig. Torsdag var jag piggare och igår orkade jag i alla fall åka till mor på det sedan flera månader inplanerade påskfikat tillsammans med Daniel och hans moder Kerstin. Fast på kvällen mådde jag inte så bra igen.

Den tillbragte jag i soffan med katterna och några avsnitt av en gammal TV-serie som jag lyckades hitta på Amazon och som lyckats bli levererad innan helgen. Det är Edward VII, en brittisk serie som jag och mor brukade titta på när jag var liten och som handlar drottning Victoria med familj från 1841 till 1910. Edward och jag har samma födelsedag, 9 november :).

Det är lite speciellt att titta på något som man minns från ”förr” (Jimmys favoritord haha). Skall det hålla kvalitetsmässigt? VAR det lika bra som man minns? En TV-serie från 1975, remastrad för DVD… På engelska utan textning av något slag, inte ens engelsk. Får nåt år sedan köpte jag Edward och Mrs Simpson, som jag och mor också tittade på. Den höll. Så nu tog jag mig an de tre första avsnitten av Edward VII (den åttondes farfar) och kom fram till att den var riktigt bra. Annette Crosbies porträtt av Victoria har suttit kvar på näthinnan i alla år, men jag blev överraskad av att jag inte mindes att Robert Hardy gjorde rollen som Prins Albert. Denna formidabla skådespelare som många i min och framför allt mors generation kommer ihåg som den äldre brodern i veterinärserien I vår herres hage, men som den nya generationen lär minnas som Cornelius Fudge, minister for magic, i Harry Potter.

Apropå det så gick den lika formidabla Richard Griffiths (Harrys morbror Vernon) ut tiden igår såg jag. Minns honom från Whitnail och jag för att inte tal om Kung Ralph. Jaja, de försvinner en efter en gör de. Tre avsnitt kollade jag på i alla fall innan jag inte orkade med mer och tog katterna och en Ipren med mig till sängen.

I afton får jag besök av Daniel med mor och vi skall äta lite mat hade vi tänkt. Blir kanske inte direkt en påskmiddag, men det gör väl inte så mycket. Vi fick lite påskmat hos mor i form av sill, påskskinka och ägghalvor och det räcker länge för min del.

Men fram till dess skall jag ta det lite lugnt och sakta men säkert förbereda mat och annat. Känner mig piggare igen, men det gör man gärna på förmiddagen och så kommer det andra ikapp framåt kvällen. Vi får se hur det blir. Är ledig i morgon också och tisdag, onsdag, torsdag. Kanske till och med kan bli möjligt att träffa Loke och de däringa andra som jag inte sett på länge. Man kan ju hoppas.

Ett svar på ”Påsk!

  1. Hej Du underbara VÄN. Kan inte med ord beskriva allt Du har gjort för mig den här påsken! Resan! Kaffebesöket hos din mor (sänder henne och Lennart en särskild tackhälsning genom Dig). Påskaftonens middag för mig och Daniel, först en drink och sedan till dukat bord med Sjötunga Walewska, hembakat gott bröd, jättegott vitt vin, kaffe med avec. Kan vi annat att säga vårt allra största Tack, små ord, men från hjärtat. Inte nog med detta, påskdagen blev vi trakterade med frukost ,färskpressam juice, gott bröd, ost och kaffe!
    Jan, du är en sån underbar god vän till Daniel och även mig, så jag kan inte annat än att säga ett JÄTTETACK från oss båda för att Du finns.
    Största KRAMAR i världen Kerstin och Daniel PS Vet Du att din Sjötunga Walewska är det godaste jag någonsin smakat? Såå underbart gott DS!!

Kommentarer är stängda.