Julbord!

Midvinterkattens päls är mjuk, stjärnorna gnistra och glimma
Nu har man fyllt sin feta buk, med mat denna sena timma.
Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran
Maten är slut på faten. Synd om tomten, stackars saten.

Så var man mätt – igen.

Juletid är matetid och man äter tills man mår illa. Ett sådant i-landproblem vi har. I vissa länder vet de inte ens vad mat är och vi bara vräker i oss. Men gott är det skall sägas.

Nå, kära och trogna läsare – eller som hans Nobla Majestät sade, Kära Örebroare!

Fram till julbordsdags har jag tagit det ganska lugnt. Till och med tillbragt en timme på rygg i soffan och mer eller mindre dåsat bort i evighetens dimma och tillbaka igen. Jag har druckit lite glögg och tar det sista i flaskan i skrivande stund som efterrätt. Den var halv till att börja med, tror Daniel var med och öppnade den i veckan. Finns en öppnad sådan till, fast av lägre alkoholhalt och med annan smak (choklad och chili var det tror jag) så det lär räcka hela julen.

Själva julbordet var inte av samma dignitet som om jag hade haft en massa gäster, men det räckte och blev över för egen del. Där fanns sillen i tre varianter varav ingen var min egen inläggning tyvärr. Ägghalvor, skinka och resterna av kaviarlådan från igår (blev ingen Janzon för det fanns kvar som sagt). Prinskorvar och köttbullar och mitt hembakta julebröd. Två sorters senap, julöl och mer O.P. Andersson. Det räcker och blir över – BLEV över dessutom.

I morgon har Emeli och Jimmy lovat att ta Loke med sig hit och äta lite av det som är kvar. Ja, de har inte lovat just detta exakt, men att komma hit och äta och detta är vad de får. Plus att jag gör den där Janzons frestelsen som jag skulle haft idag egentligen. Den som inte kör bil får en julöl eller två och nubbe. Så, om det promeneras hit blir detta sanning eftersom den enda som kan köra och enda som skulle dricka av det är Jimmy. Så vi får se. Jag ska upplysa honom om det, så får de själva ta beslutet.

Ni blir det ingen mer bloggrapport från denna Julafton 2012. I morgon är det Juldagen och det kan hända att jag knackar ner det som händer då om jag orkar på kvällskvisten.

Nu ska jag göra som katterna – slöa :). Vi hörs i morgon!

Ett svar på ”Julbord!

Kommentarer är stängda.