Tempus Fugit

Nu är det bara tre månader kvar på året och vart de övriga nio tagit vägen har jag ingen aning om. Åren bara drar förbi, i regel utan att något direkt spännande händer under tiden. Jag har haft mitt nuvarande jobb i mer än sex år och i morgon kliver jag upp till sista steget på karriärsstegen (om jag inte blir chef haha haha – och nej, inte en chans). Vart tog de sex åren vägen? Ingen aning.

Problemet med att tiden flyger är att man inte heller minns när saker och ting egentligen hände. ”Var inte det förra året?” Nej, visar det sig, det var för fyra år sedan. Tiden går fort när man har roligt sägs det, men har det varit så himla roligt då? Antagligen, men helt säker är jag inte. Man minns sällan roliga tillfällen, bara de där gångerna när allt gick åt pipan.

Jag har läst en del krönikor på nätet på senaste tiden och de flesta verkar luta åt samma håll: Det var bättre förr, eller var det verkligen det? Jag tror att det beror på ens eget perspektiv och exakt vad man menar med bättre. För trettiofem år sedan var det onekligen bättre. Långa sommarlov utan bekymmer och man tog dagen som den kom. Idag har jag inga sommarlov, men jag har arbete, bostad och bil (och två buskatter) och jag kan väl inte påstå att jag inte har det bra.

Ändå är det detta med tiden. Den som flyger. Härom dagen sa jag till någon, Jimmy eller Daniel, att jag behövde fler timmar på dygnet. Just nu kan jag inte komma på varför, men något var det just då som jag inte tyckte mig hinna med. Har redan glömt det, det ligger i forntiden. Antagligen skulle detta fenomen vara intressant för någon som sysslar med någon form av ”pyskologisk” analys, men jag tror att min kära arbetskamrat Therese har helt rätt, vi har Alzheimers Light och kommer helt enkelt inte ihåg saker längre. Kanske är det därför man ibland tycker det var bättre förr för man minns inte helt enkelt hur det var egentligen.

Så hur sa jag förvalta de månader jag har kvar? På året alltså. Vad vill jag åstadkomma tro…

  • Röja på vinden! 🙂
  • Få ordning på det ”sista” i lägenheten sedan jag gjorde om i fjol
  • Få till en musikdator så jag har nåt att leka med

Kan man hinna allt detta på tre månader? Antagligen, men kommer det att ske? Är det några kostnader förenat med detta som gör det omöjligt? Hinner gör man och vill man så sker det. En dator är inte gratis, men ligger trots allt inom möjligheternas gräns nu när jag har fått en ny tjänst. Jag för göra nya inlägg för varje del jag uppnår så får vi se om dessa blir tre till antalet eller om jag inte når hela vägen (igen). Får nog bjuda Jimmy och Emeli på kaffe i morgon så att han och jag kan kolla vad av grejerna på vinden som han vill ha kvar och inte så att jag kan köra det till tippen också när jag skall dit med mitt eget… Hmm, det kanske kan hända saker i alla fall.

Trots att Tiden Flyger.

Vi hörs vid en annan tidpunkt!

Ett svar på ”Tempus Fugit

  1. Jag älskar att läsa det du skriver men det blir inte så ofta. Svaret fick jag väl i detta inlägg. Tiden räcker inte till. Må så gott i alla fall och ta det lugnt. Du hinner.
    Kram på dig

Kommentarer är stängda.