Alla goda ting är tre…

…Malva, Uma och Esther!

Ja då har det snart gått fyra veckor med ny katt i familjen och det går väl sakta framåt. Hoppas jag. Uma är naturligtvis den stora, bestämmande donnan av de tre, men hon är ju yngst också. De andra tanterna tycker nog bara att hon är jobbig, men harmlös. Det är i alla fall vad jag inbillar mig. Malva och Uma har ju kul emellanåt, det har jag sett så det skall nog gå bra med Esther så småningom också.

Hon är lite blyg och när hon väl vågar sig fram, då kommer Uma galopperande och hon vänder och springer in under sängen igen. Nu bor hon inte under sängen, utan sover oftast ovanpå. Det har till och med hänt, vid tre tillfällen att hon legat i den samtidigt som jag och det känns tryggt. Kanske vågar hon släppa lite på oron fram över.

Idag stängde jag in Uma i musikrummet en dryg timme och då passade Esther på att gå husesyn. Hon gick in i ett av hålen i kattunnan och låg där inne en liten stund och kikade ut. Hon spatserade runt soffan och kollade om hon kunde ligga i den, vilket hon tydligen inte tyckte var en god idé, men hon lade sig i alla fall under bordet. Slutligen var hon några sekunder ute på balkongen.

När hon väl lagt sig tillbaka i sängen släppte jag ut en betydligt lugnare Uma som helt klart förstod att det var ett straff hon hade fått för att hon är dum. Nå hon är katt och vill leka och om en annan katt springer, då betyder det att hon kan jaga den, osv. Esther är i alla fall här för att stanna. Den saken är säker och hon är väldigt söt 🙂