Julen kom och julen gick

Så var den över, julen. Visserligen skall den vara än till påska, eller något sådant, men i realiteten har dess bäst före datum passerats redan. Jag fick i alla fall två dagar i samband med den att vara ledig. Dagen före Julafton och så själva Dagen. Visserligen fick jag ledigt efteråt, mellandagarna, men de räknas inte, även om det är skönt att få vara ledig.

Ledig, ja… Helt ledig är jag aldrig numer tydligen. Är det inte det ena, så är det något annat som planeras just de dagar som jag har tomma i kalendern. Visst, det är roligt att hitta på något, men kanske inte varje gång. Det är faktiskt skönt att inte behöva ha klockan på ringning, även om jag vaknar vid samma tid ändå. Det är skönt att slippa träffa folk ibland, speciellt när jag gör det varje dag på jobbet. Idag är jag dock helt ledig. Inget i kalendern, inga besök, inga måsten. Jo, jag måste nog ta hand om disken så att jag slipper ta den med mig in på det nya året.

Katterna tycker också att det är skönt när jag är hemma hos dem och inte håller på som en tätting med än det ena, än det andra. De vill ha lugn och ro de också och det skall de få idag. Jag skall inte ta fram dammsugaren, även om det också hade varit en god idé. Nej, de skall slippa bli jagad av den. Det spar jag till 2019, för vi är snart där. För snart.